Placeholder Cum să alegi cea mai bună chiuvetă de bucătărie? Caracteristici. Desig – ZEP.RO - Ți-e la îndemână!
  • Bun venit! ZEP.RO - Ți-e la îndemână!

Cum să alegi cea mai bună chiuvetă de bucătărie? Caracteristici. Design. Funcționalitate

 

Pentru mulți proprietari de locuințe, chiuveta este un obiect de maximă necesitate, dar pe de altă parte banal, căruia nu îi dau multă importanță în momentul alegerii. Dar chiar dacă la prima vedere ea nu pare să iasă atât de mult în evidență, chiuveta dă tonul în bucătărie și în funcție de ea acest spațiu poate căpăta un aspect modern, sau unul învechit. De aceea, la alegerea unei chiuvete, trebuie să se țină cont în egală măsură de funcționalitatea și calitatea produsului achiziționat, dar și de aspectul acestuia. 

 

Nu este simplu să alegi o chiuvetă de bucătărie perfectă, iar dacă nu acorzi suficientă importanță detaliilor, în loc să investești într-o chiuvetă pe care o vei folosi timp îndelungat, riști să te alegi cu un produs pe care va trebui să-l înlocuiești după doar câteva utilizări. De aceea, ca să îți fie mai ușor să alegi din mulțimea de modele de pe piață și să devii capabil să alegi chiuveta perfectă, am compus acest articol care să te ajute să te orientezi.

 

De ce merită să investești în cea mai bună chiuvetă de bucătărie?

 

Înainte să începi căutările pentru o nouă chiuvetă, este important să îți prioritizezi așteptările și să alegi în funcție de ceea ce este mai important pentru tine, fără însă a neglija o serie de aspecte importante, pe care trebuie să le îndeplinească orice chiuvetă de bucătărie. Dacă procedezi în acest fel, beneficiezi de următoarele avantaje:

 

  • indiferent de prețul ei, economisești bani deoarece nu va trebui să o înlocuiești mult timp odată ce ai cumpărat-o;
  • te alegi cu o chiuvetă fiabilă, care face față greutății vaselor și nu se deformează în timpul utilizării;
  • investești într-o chiuvetă rezistentă la lovituri, șocuri, zgârieturi și temperaturi extreme;
  • obții o chiuvetă pe care nu se văd depunerile de calcar sau cele de murdărie;
  • bucătăria ta capătă un aspect impecabil, ca cel al unei bucătării din revistele de design.

 

Cum să alegi cea mai bună chiuvetă pentru locuința ta?

 

Am menționat deja în introducere faptul că cea mai bună chiuvetă trebuie aleasă în funcție de funcționalitate, calitate și aspect. Dar ce înseamnă acest lucru?

 

Funcționalitatea chiuvetelor de bucătărie

 

Indiferent de felul cum arată, este important ca o chiuvetă de bucătărie să fie funcțională. Gândește-te că o vei folosi nu doar să te speli pe mâini, ci și pentru vase și de aceea ar fi bine ca chiuveta ta să fie suficient de adâncă încât să poți spăla în ea chiar și cratițe, oale sau tigăi voluminoase, fără a uda întreaga bucătărie.

 

De asemenea, existența unei cuve suplimentare sau a unui picurător poate fi un bonus binevenit dacă obișnuiești să gătești des.

 

Un alt aspect important în ceea ce privește funcționalitatea este modul de prindere al bateriei. Chiuvetele moderne sunt independente de baterie, ceea ce le face foarte simplu de montat. 

 

Din ce este fabricată o chiuvetă de bucătărie de calitate?

 

Chiuvetele de bucătărie se fabrică dintr-o gamă largă de materiale precum: inoxul, marmura, compozitul, fonta, ceramica, sticla, granita sau acrilul. Dar chiar dacă arată bine, nu toate aceste materiale sunt la fel de bune din punct de vedere calitativ. 

 

Cele mai rezistente chiuvete de bucătărie sunt cele fabricate din marmură sau granit. Chiuvetele produse din aceste materiale sunt considerate chiuvete de lux și au o frumusețe aparte, pe care și-o păstrează timp îndelungat.

 

Pe locul doi în ceea ce privește calitatea, putem spune că se află chiuvetele din compozit. Ele sunt la fel de rezistente precum chiuvetele din marmura sau granit și întreținute corespunzător pot da bucătăriei același aspect modern ca și chiuvetele scumpe. În plus, sunt mai ușoare decât chiuvetele din piatră naturală, ceea ce reprezintă un mare avantaj.

 

Fonta și ceramica pe de altă parte, nu sunt cea mai bună alegere dacă îți dorești o chiuvetă rezistentă. Chiuvetele produse din aceste materiale sunt foarte elegante ca aspect, dar se deteriorează imediat, chiar și de la cele mai mici lovituri.

 

Despre inox putem spune că este cel mai căutat material când vine vorba de chiuvete. El se întreține foarte ușor și se curăță rapid, dar are ca principale dezavantaje faptul că lasă să se vadă pe suprafața sa orice urme de murdărie și este și foarte sensibil la zgârieturi.

 

Acrilul este un material care a câștigat multă popularitate în ultimul timp în ceea ce privește fabricarea chiuvetelor de bucătărie. El este deosebit de ieftin și are un aspect frumos, dar nu rezistă la temperaturi ridicate și se deformează ușor dacă este supus la greutăți mari.

 

Ce au în comun chiuvetele moderne?

 

Chiuvetele moderne se integrează în mobila de bucătărie ca și cum ar fi făcut încă de la început parte integrală din ea. De asemenea, prin culoarea și design-ul lor complimentează aspectul acestei încăperi.

 

Chiuvetele moderne nu se pierd pe fundal, trecând ușor neobservate. Ba dimpotrivă, ele reprezintă o elegantă pată de culoare în bucătărie.