• Bun venit! ZEP.RO - Ți-e la îndemână!

Top 4 Cele Mai Bune Pompe de Stropit. Pareri, recenzii, pret, intrebari frecvente.


Agricultura este una dintre cele mai vechi ocupații ale omului și principala sursă de obținere a hranei, indiferent că se face la nivel macro, pe culturi și plantații întinse, sau ca hobby, în propria grădină. Dar pentru ca recolta să fie una sănătoasă și productivă, aceasta trebuie să fie ferită de o serie de dăunători, așa că trebuie să o îngrijești constant. În acest caz, cu siguranță ți-ai dori un instrument care să te ajute să faci asta cât mai eficient. Tocmai din acest motiv, pompa de stropit ar trebui să fie acel element pe care să-l ai în gospodăria ta. 


Pompa de stropit, care mai este denumită și vermorel, este instrumentul ideal pentru acțiunile de erbicidare necesare îndepărtării acestor dăunători și îți permite să stropești sau să pulverizezi diferite substanțe plantele din grădină, pe pomi, viță de vie, sau chiar pe legume sau fructe. Erbicidele sunt substanțe de obicei chimice care ajută plantele să lupte împotriva dăunătorilor și care le protejează de acțiunea violentă a factorilor externi precum ploaia acidă și razele dogoritoare de soare. Totodată, un erbicid protejează recolta de creșterea necontrolată a buruienilor.

 

De obicei, o pompă de stropit este portabilă, dotată cu mâner de cărat și are o greutate redusă,ceea ce o face ușor de transportat. Aceasta poate fi manuală sau electrică și are un mecanism de funcționare destul de simplu. Jetul de lichid se obține prin acționarea unei pompe în cazul celei automate sau prin mișcarea regulată a brațului de sus în jos, folosind o manetă care acționează pistonul, în cazul celei manuale, așa cum este cazul unei pompe de stropit pomi purtate. Volumul și frecvența acestui jet se reglează în funcție de necesitatea fiecărui tip de recoltă. 


Dar pentru a alege cel mai bun vermorel potrivit nevoilor tale, ar trebui să ai în vedere o serie de elemente de bază și de indicatori de performanță. De ce ar trebui să-ți achiziționezi o pompă de stropit


O pompă de stropit te va ajuta sa efectuezi mult mai eficient aceste tratamente necesare pentru sporirea recoltei de fiecare dată când specificul acesteia o cere. De cele mai multe ori, aceste tratamente sub formă de stropiri se efectuează în mod regulat, așa că principalul  avantaj al pompei de stropit este funcționalitatea sa extinsă. Este utilă atât în gospodăriile cu grădini mici, cât și pentru recolte întinse pe câteva hectare.


Caracteristici de care trebuie să ții cont în alegerea unei pompe de stropit


Aceste dispozitive sunt alcătuite dintr-un rezervor în care este amestecată substanța concentrată cu apă și un sistem care asigură extragerea eficientă a lichidului din rezervor, plus un segment tubular pentru directionarea jetului, a cărui lungime variază de la un model la altul. La fel și în cazul jetului. Distanța și presiunea de pulverizare a jetului sunt alți factori foarte importanți deoarece modelele existente pe piață sunt diverse, concepute pentru situații specifice de folosire. 




.



  • Capacitatea rezervorului

  • Capacitatea rezervorului depinde de la un model la altul și de la o companie producătoare la alta. Când alegi o pompă de stropit în funcție de aceasta caracteristică, trebuie să ai în vedere, în primul rând, dimensiunile zonei pe care urmează să o stropești dar și tipul de problemă pe care vrei să o îndepărtezi.


    Pentru propria grădină, livadă sau seră de dimensiuni mai mici, varianta ideală ar putea fi un aparat de stropit pomi sau o pompă de tip manual cu o capacitate cuprinsă între 1 și 20 l de soluție, așa cum este pompa de stropit pomi fructiferi. 

    De regulă, pentru a stropi un hectar, cantitatea necesară de lichid este cam de 2-3 l lichid. Pentru zonele întinse, vei avea nevoie de o pompă de stropit cu o capacitate mai mare, De exemplu, pentru 10 ari este nevoie de minim 20 litri de substanță. Versiunile industriale de pulverizare automată sunt montate pe tractoare și au capacitatea de până la 300 de litri.



  • Manuală sau electrică?

  • Ideal ar fi să alegi pompa de stropit exclusiv pe necesitățile tale., iar în acest moment, principalele tipuri de pompe de stropit existente pe piață sunt pompa manuală și pompa electrică.


     O pompă de stropit manuală, de obicei este folosită pentru tratarea infestărilor noi apărute la un soi de plantă sau cultură. 

    Pentru ca munca să nu devină o corvoadă, aceasta ar trebui să-ți permite schimbarea modului de operare, mutând-o cu ușurință de pe o parte pe alta a corpului. În general, rezervorul pentru soluție a unei pompe manuale are o capacitate medie de 15 litri. 


     O pompă de stropit automată este ideală pentru ușurare și eficientizarea muncii și pentru stropirea cu insecticid, erbicid sau substanțe nutritive a unor terenuri mai extinse, a lanurilor de cereale sau a florilor din grădini, dar și pentru îngrijirea spațiilor publice. 

    Aceste versiuni electrice nu se folosesc direct prin alimentarea la priză, ci funcționează pe bază de baterii. De regulă, în cazul acestor terenuri extinse, o pompa de stropit electrică cu acumulatori este de până trei ori mai rapidă decât cea manuală și are o autonomie de până la nouă ore.


    Cea de-a treia variantă, specifică muncii pe un teren mai întins este tipul de pulverizator electric montat pe un utilaj precum tractorul, pulverizator ce poate fi cuplat la un motor diesel, pe benzină sau chiar electric.



  • Suprafața de deplasare 

  • Pentru culturile vaste ce se întind pe mai multe hectare, de cele mai multe ori, agricultorii apelează la mașiinării mai complexe pentru stropit,. Dar în cazul zonelor mai puțin întinse precum grădini, livezi sau mici ferme, vei avea de ales dintre două tipuri de dispozitive.


    De exemplu, dacă suprafața este una medie, sub un hectar, poți opta pentru unul din modelele de pompe de stropit montate la tractoare mici sau portabile, din categoria celor dotate cu braț de stropit și pistol de declanșare, cu mențiunea că acestea nu se vor căra în spate ci se conecteaza la rezervoare cu capacitatea de câteva sute de litri. De obicei, acestea se utilizează pentru eliminarea buruienilor de pe câmpuri sau din ferme.


    Pentru zonele mai puțin întinse, pe piață vei găsi o gamă variată de pulverizatoare mobile, perfecte pentru a fi transportate în spate. Acestea sunt ideale pentru stropirea zonelor mici sau greu accesibile pentru un echipament masiv și au o precizie foarte buna de aplicare. Atenție însă, trebuie să ai grijă ca substanța pulverizată să nu intre în contact cu pielea deoarece, de cele mai multe ori, produce răni. 


    O variantă asemănătoare ca dimensiuni este pompa de stropire cu roți, ideală pentru cei care nu pot căra greutăți sau cu diferite afecțiuni fizice. Principalul lor dezavantaj este că pot pune probleme la transportarea pe terenuri denivelate sau cu vegetație prea deasă. 

     


  • Componente și accesorii 

  • Unele dintre cele mai importante componente ale unei pompe de stropit sunt duzele deoarece acestea influențează direct debitul și uniformitatea aplicării, deci, prin urmare, asigură un grad de acoperire cât mai eficient. Alege o pompă de stropit care să-ți permită înlocuirea duzelor. 


    Un alt accesoriu important de care ar trebui să ții cont în alegerea unui astfel de dispozitiv, indiferent că este o pompă de stropit via sau o pompă de stropit pomi este palnia, a cărui rol este de a limita suprafața de acoperire a jetului. Acest aspect este important pentru protejarea plantelor din vecinătate ce nu necesită tratare. 



    Ce pompe pentru stropit îți propunem

    Pompa de stropit electrica cu acumulator Pandora Micul Fermier 12L, model 2020 (GF-1516)



    PRO

    • Aceasta pompa de stropit vermorel poate fi folosită la toate tipurile de culturi din sere, livezi cu pomi fructiferi, vie, etc.
    • Pachetul include trei tipuri de duze speciale pentru trei tipuri de stropire diferită. (simplă, dublă, tip floare) și poate pulveriza chiar și sub formă de pulbere fină
    • Este practic și mai ușor de folosit decât un atomizor. 

    CONTRA

    • Capacitatea sa de 12 L este mai mică decât un model asemănător din aceeași gamă
    • Furtunul și lancea sunt mai scurte decât în cazul unor modele asemănătoare


    De ce am ales acest produs


    Acest vermorel electric cu acumulator Pandora are o capacitatea de 12 litrii și este un  aparat pentru stropit pomii si gradina.

    Pompa de stropit electrica cu baterie Pandora, modelul GF-1516 este ideala pentru cei care nu au culturi pe suprafețe foarte mari și care doresc înlocuirea atomizorului cu un utilaj mult mai ușor și mai silențios. Acest dispozitiv poate reprezenta cu succes o pompa de stropit livada cu acumulator black & decker.

    Acumulatorul pompei are o autonomie de aproximativ 15-20 plinuri la o singură încărcare, adică 300+ litri de soluție, înainte de a trebui reîncărcat.

    Conform recenziilor, jetul pulverizat poate atinge o înălțime de până la 8 metri, așadar produsul ar putea fi considerat, printre altele și o pompă de stropit pomi cu acumulator. 



    Pompa de stropit manuala BLADE 16L, Vermorel (PMP-0061.3)

    PRO

    • Această pompa manuala este ușoară și practică și poate fi folosită la toate tipurile de culturi precum plantații în sere sau în aer liber, livezi cu pomi fructiferi, viță vie, etc.
    • Pompa vermorel PMP-0061.3 are o greutate mică, aproximativ 3-4 kilograme
    • Pachetul include 3 duze pentru 3 tipuri diferite de stropire

    CONTRA

    • Fiind o pompa manuala, poate fi adaptata mai greu la conditii de munca sustinuta pe o perioada indelungata


    De ce am ales acest produs 


    Pompa de stropit manuala vermorel este ideală pentru micii fermieri care nu au culturi pe suprafețe foarte mari și care își doresc înlocuirea atomizorului cu un utilaj mult mai ușor și mai silențios. 

    Corpul principal este realizat din polietilenă, având un rezervor din plastic. Astfel, deși este mic și compact, totodată este și rezistent la șocuri și intemperii. 

    Această pompa vermorel conține o lance din fibră de sticlă și o lance din inox extensibilă, iar duzele de pulverizare sunt din alamă.


     Aparatul poate fi folosit pentru tratamente fitosanitare în legumicultură, viticultură și grădinărit și poate reprezenta cu succes o pompa de stropit pomi pentru propria gospodarie. 


    Pompa de stropit manuala Pandora 5L, 3 Bari (GF-0660)

    PRO

    • Pompa de stropit manuala Pandora GF-0660 este confecționată dintr-un material rezistent și este compactă. 
    • Pulverizează pe o suprafață mare și este foarte ușor de manevrat

    CONTRA: 

    • Pompa de stropit 5 L este recomandată pentru suprafețe relativ restrânse, de până la 300 m2.



    De ce am ales acest produs



    Aceasta pompa de stropit manuala 5 l Pandora este un produs destinat grădinii și gospodăriei dumneavoastra cu ajutorul căreia puteti stropi foarte ușor plante de diferite dimensiuni și arbuști sau poate fi folosită cu succes pe postul de pompa de stropit via. Dispozitivul ajută la dispersia oricărui tip de pesticid, erbicid sau insecticid.

     Pompa de stropit manuala vermorel mai poate fi utilizată cu succes și la operațiuni de deratizare efectuate în spații mici. Produsul are caracteristici asemănătoare cu un vermorel volpi, fiind ușor de mânuit. Astfel, reprezintă varianta ideală pentru îngrijirea profesională a grădinii.


    Pompa stropit electrica +Manuala ( 2in1 ) PANDORA 16 Litri +regulator presiune (GF-1326)

    PRO:

    • Acumulatorul pompei are o autonomie de aproximativ 15-20 plinuri la un singur ciclu de încărcare.
    • Lancea este din inox iar modalitatea de pulverizare este reglabilă atât ca ceață cât și ca  jet, având încorporat un regulator presiune
    • Baterie de 12V și 8A are o autonomie 9 ore la lucru continuu
    • Greutatea relativ mică, de aprox. 3-4Kg o face ușor de manevrat

    Contra

    • Nu poate fi utilizată în spații publice, parcuri sau pe stadioane, în agricultură sau silvicultură
    • Nu se pretează folosirii fluidelor cu o temperatură mai mare de 40°C


    De ce am ales acest produs


    Pompa Vermorel cu acumulator, cu capacitatea de 16 litrii marca Pandora este o pompa  pentru stropit pomii fructiferi și grădină, fiind un vermorel profesional. 

    Această pompă de stropit electrică cu baterie este ideală pentru cei care nu au culturi pe suprafețe foarte mari deoarece înlocuiește cu succes mult mai greoiul atomizor, fiind un utilaj mult mai ușor și mai silențios. 

    Aceste pompe pot fi folosite pentru stropirea mai multor tipuri de culturi de sere, livezi cu pomi fructiferi sau chiar vie, și a fost concepută pentru a pulveriza o serie de soluții chimice pe bază de apă pentru gazon și grădină. Pompa de stropit Pandora este ideală pentru aplicarea de insecticide lichide fără solvent, de erbicide, îngrășământ, lichid de curățare pentru ferestre, ceară auto. Se pretează folosirii în gradina proprie, fiind specifică activităților de tip hobby.