• Bun venit! ZEP.RO - Ți-e la îndemână!

Cum alegi cea mai bună moară electrică pentru cereale? Criterii. Specificații. Sfaturi

 

Traiul la țară s-a schimbat radical în ultimele decenii. În prezent, o bună parte din treburile gospodărești pe care bunicii sau chiar părinții noștri le făceau manual, se pot realiza în mod automat, necesitând semnificativ mai puțin timp de execuție. 

 

Motocoasele, aparatele de muls sau mașinile de tuns sunt doar câteva exemple de echipamente care au optimizat munca în gospodăriile unde se cresc animale. Cu ajutorul acestor dispozitive, locuitorii zonelor rurale pot acum să muncească mai puțin, dar în același timp să obțină și o producție mai mare. Dintre toate echipamentele care au schimbat viața la țară, ne vom concentra atenția în acest articol pe morile electrice de cereale care optimizează procesul de fabricare a făinii pentru uz casnic, dar și ca hrană pentru animale.

 

Pe vremuri, micii fermieri dețineau acasă doar un dispozitiv mecanic, de defacat porumbul, iar pentru măcinare încărcau sacii cu boabe în căruță și îi duceau la moară. Dar acum, orcine își permite să macine mălaiul sau făina direct acasă deoarece o moară electrică pentru cereale costă puțin, iar investiția în ea se amortizează numaidecât.

 

De ce să achiziționezi o moară electrică pentru cereale?

 

Moara electrică este un dispozitiv automat care cu ajutorul unor ciocănele sfarâmă cerealele și le transformă în făină în cel mai scurt timp posibil. Un astfel de utiliaj, chiar dacă are niște dimensiuni foarte modeste, se poate folosi pentru tocarea boabelor de porumb, de grâu, de orz, ovăz sau secară. Morile electrice au o capacitate de sfărâmare mult mai mare decât cele mecanice și în plus sunt mai ergonomice decât acestea, ocupând mai puțin spațiu,

 

După ce criterii trebuie să te ghidezi în alegerea unei mori de cereale?

 

Nu toate morile electrice de cereale sunt identice și din acest motiv trebuie să fii atent la anumite criterii pentru a putea investi într-un produs care să te satisfacă pe deplin. Iată care sunt acestea:

 

Modul de utilizare și granulația făinii

 

În ceea ce privește modul de utilizare, toate morile electrice de cereale funcționează mai mult sau mai puțin la fel. Ele sunt prevăzute cu o fantă prin care se introduc cerealele pentru a ajunge în camera de măcinare, iar acolo boabele sunt zdrobite cu ajutorul unor ciocănele care se mișcă automat. Apoi, pe măsură ce sunt din ce în ce mai mărunțite, cerealele sunt împinse spre o sită sau un sistem de site, de unde pot ieși afară dacă au granulația potrivită.

 

Volumul de cereale procesate

 

La alegerea unei mori electrice pentru cereale este bine să ții cont și de capacitatea utilajului. Fiind vorba de un dispozitiv pentru uz gospodăresc, nu te poți aștepta la o capacitate industrială. Dar totuși, chiar și așa, moara în care investești trebuie să fie suficient de aptă pentru a prelucra o cantitate potrivită de cereale pentru nevoile tale.

 

În general, pentru consumul dintr-o gospodărie, o moară de cereale cu o capacitate de procesare a 250 kg de cereale pe oră este mai mult decât suficientă. O astfel de mașinărie, dacă este prevăzută cu funcții de măcinare, dar și de mărunțire sau tocare, este ideală pentru a face făină, dar și pentru a prepara hrana animalelor domestice.

 

Consumul de energie

 

Nu vei măcina cereale zi de zi și de aceea, moara ta, cu siguranță nu-ți va influența prea mult factura la curent. Dar chiar și în aceste condiții trebuie să ții cont de faptul că o moară care consumă mai puțină energie este mai benefică pentru mediul înconjurător.

 

Nivelul de zgomot

 

Atât pentru confortul propriu, cât și pentru confortul celor din jur, este bine să alegi o moară electrică pentru cereale cât mai puțin zgomotoasă. În general, pentru astfel de echipamente nu este specificat volumul de zgomot pe care îl produc. De aceea, înainte de a cumpăra, este bine să faci puțină cercetare și să cauți pe internet dacă moara în care vrei să investești este silențioasă sau nu.

 

Fiabilitatea dispozitivului

 

Oricine investește într-o moară de cereale o face pentru a o folosi la maxima ei capacitate de procesare. De aceea, este bine să alegi doar echipamente comercializate de magazine online și offline de specialitate, ca ZEP, unde ai garanția că sunt comercializate doar produse fiabile, dar unde poți primi și sfaturi din partea experților dacă ai întrebări în legătură cu produsul dorit.