Placeholder Încă mai legi via manual? Ai nevoie de cel mai bun aparat de legat via – ZEP.RO - Ți-e la îndemână!
  • Bun venit! ZEP.RO - Ți-e la îndemână!
Încă mai legi via manual? Ai nevoie de cel mai bun aparat de legat via care să-ți ușureze munca. Pareri, preturi, forum, testimoniale, recenzii, caracteristici, specificatii. - ZEP.RO - Ți-e la îndemână!

Încă mai legi via manual? Ai nevoie de cel mai bun aparat de legat via care să-ți ușureze munca. Pareri, preturi, forum, testimoniale, recenzii, caracteristici, specificatii.

În fiecare primăvară, gospodării care dețin o grădină de legume, o livadă sau o plantație de viță de vie trebuie să-și rezerve una sau mai multe zile pentru procesul de legat, operațiune nu tocmai ușoară. În cazul în care vorbim de terenuri ceva mai întinse, asta înseamnă și mai mult timp pierdut sau bani cheltuiți pentru muncitorii care să te ajute. 


Dar știai că un simplu aparat de doar câțiva zeci de centimetri poate face tot acest proces mult mai repede și mai eficient? Un aparat de legat via este util oricărui viticultor sau horticultor.



Ce este și cum se întrebuințează un aparat de legat


Aparatul pentru legat vița de vie și pomii fructiferi este un instrument de mici dimensiuni, ce are la bază un mecanism foarte simplu. Acesta este utilizat pentru a fixa și modela plantele urcătoare precum vița de vie, legumele pe bază de răsaduri precum roșiile și castraveții, dar și florile sau puieții de arbori sau pentru plantele care necesită arac de susținere.


Pentru a se utiliza, mai întâi se scoate banda, apoi se pune ramura în ea, se tine apăsat în jos și apoi se eliberează aparatul de legat. Astfel, plantele sunt legate în mod eficient


De ce ai nevoie de un aparat de legat via


De regulă, o mașină de legat are o greutate foarte mică, care nu depășește câteva sute de grame, însă este un instrument foarte util muncii în agricultură. Datorită mecanismului din care este alcătuit, acesta poate înlocui munca a trei oameni și eficientizează procesul de lucru. Astfel, acesta poate lega de 3-4 ori mai multe plante decât ai face-o în mod normal manual.


Totodată, un dispozitiv de legat via te ajută să economisești timp și să termini treaba mult mai repede. 


Care sunt caracteristicile de care trebuie să ții cont atunci când vrei sa achiziționezi cel mai bun aparat de tăiat via


  • Materialul de lucru

Un clește de legat poate funcționa eficient atât cu bandă, cât și cu capse metalice, iar banda poate avea diverse lățimi, în funcție de necesitatea culturii. 


  • Reglarea aparatului

Cele mai multe modele au un nivel de deschidere reglabil. Astfel, aparatul de legat via se poate adapta în funcție de tipul de legături necesare și de caracteristicile plantei. 


  • Durabilitate

Materialul din care este realizat cuțitul trebuie sa fie unul rezistent la coroziune, pentru că se lucrează și în mediu umed, material precum oțelul inoxidabil. 

Totodată, corpul principal, de cele mai multe ori este realizat dintr-un plastic foarte rezistent. 

În același timp, este important ca aparatul să cântărească puțin pentru a fi comod la utilizare. 



Accesorii incluse sau de rezervă


  • Banda de legat

Banda trebuie să fie confecționată dintr-un material rezistent dar blând cu planta, precum polipropilenă, un material suficient de rezistent pentru a realiza legături de durată, atât pentru plantele mai dure precum trandafirii și vița de vie, cât și pentru lăstarii mai sensibili. 

De regulă, aceasta are o grosime de 150 microni, și dimensiuni variabile în funcție de caracteristicile culturii. 

Nu este obligatoriu, însă ideal ar fi să aibă o culoare ușor de integrat în aspectul plantației, precum verde sau maro. 


  • Capsele

Capsele sunt mai puțin utilizate, însă la fel de eficiente. De exemplu, o singură capsă asigură o legătură durabilă și poate susține până la 3 kg. 


  • Cuțitele

Deși sunt folosite doar pentru a tăia banda, nicidecum pentru toaletarea plantei, este important ca acesta să fie ascuțit, pentru că mișcarea aparatului să fie una scurtă și precisă. 

În cazul utilizării intense, acesta se poate uza, deci nu va mai fi la fel de eficient.

Unele modele de astfel de aparate de legat oferă în pachetul de vânzare și un cuțit de rezervă sau două. 


Sugestii de produse 


  1. Aparat legat vita de vie, legume, pomi fructiferi (GF-0200)

Caracteristici produs


Aparatul GF-0200 este un instrument ce poate fi folosit pentru dirijarea si legarea lăstarilor la vita de vie, dar și pentru legume și pomi fructiferi, dar și a diferitelor forme de araci pentru stabilizarea puieților. 

Acest aparat de legat este un model nou, modern, care folosește banda din material plastic ca material de legare și capse pentru fixarea plantelor și a legumelor și poate fi folosit cu o singură mână. 

Datorită rapidității cu care se desfășoară întregul proces, aparatul mărește eficiența și viteza în comparație cu legatul manual.


Lamele sunt confecționate din oțel inoxidabil, iar lățimea dispozitivului este reglabilă, ceea ce face munca mai convenabilă.

Dimensiunile produsului:

  • Lungime: 355 mm
  • Lățime: 29 mm
  • Înălțime: 158 mm

 

Avantaje produs

  • Aparatul poate fi utilizat pentru diferite tipuri de fructe și legume cum ar fi struguri, roșii, castraveți, dar și pentru flori sau ramurile plantelor; 
  •  Aparatul de legat este ușor de operat și convenabil, de înaltă eficiență și nu afectează planta;
  • Dispozitivul accelerează procesul de lucru, având un randament de până la 4 ori mai mare față de procesul manual. 

  1.  SET APARAT DE LEGAT VIA, POMI FRUCTIFERI, LEGUME, 4 X BANDA DE LEGAT, 1 X CAPSE PENTRU APARAT

Acest clește pentru legat via este un dispozitiv mic și compact, dar de un real ajutor atunci când vine vorba de acest procesul anevoios, ce nu se poate realiza cu un utilaj mecanizat. 

Aparatul poate fi folosit și pentru pomi fructiferi, pentru legarea unor puieți de araci de sprijin, dar și pentru legarea răsadurilor de legume precum roșiile și dovleceii, ori pentru direcționarea unor plante agățătoare precum fasolea.

 Modalitatea de utilizare este una foarte simplă, iar dispozitivul poate fi operat cu o singură mână după ce utilizatorul prinde dexteritate. 


În pachet sunt incluse 4 benzi din pvc pentru legat și 1 pachet cu capse.


Avantaje produs:

  • Pachetul include și accesorii de rezervă
  • Banda este suficient de puternică pentru a lega și plante mai solide


  1. Foarfeca Gradinarit (VIE) Micul Fermier (GF-0473)

Orice plantație de viță de vie, inferență de dimensiunea sa, are nevoie de o toaletare și de lucrări de întreținere de două ori pe an: primăvara devreme, înainte de a începe rodirea lăstarilor și toamna târziu, după ce s-a cules via și au rămas crenguțele uscate.


Foarfeca de grădinărit de la Micul Fermier te va ajuta să execuți ușor această operațiune și nu doar pentru vița de vie. Acesta taie eficient și arbuști sau flori mai fibroase precum trandafirii. 

Dimensiuni produs:

  • Lungime: 27 cm
  • Lățime: 9 cm
  • Înaltime: 3 cm
  • Greutate: 0.25 kg