Placeholder Cele mai bune aspiratoare profesionale. Top 3 Aspiratoare Profesionale – ZEP.RO - Ți-e la îndemână!
  • Bun venit! ZEP.RO - Ți-e la îndemână!

Cele mai bune aspiratoare profesionale. Top 3 Aspiratoare Profesionale. Pret, recenzii, pareri, testimoniale, forum, intrebari frecvente.

Să menții un mediu curat, fie de lucru, fie de locuit, este un aspect extrem de important pentru viața de zi cu zi, iar pentru asta, un aspirator profesional poate fi dispozitivu ideal care să facă diferența. 


Aspiratoarele profesionale au o putere mare, pot oferi o aspirare umedă/uscată și au un nivel redus de zgomot. De regulă, acestea sunt destinate utilizării intense și pe suprafețe întinse preucum hoteluri, restaurante, clădiri de birouri și instituții publice, dar și în medii mai dure precum zonele de construcții, hale industriale, service-uri auto sau spălătorii.

Au o capacitate de aspirare destul de ridicată, iar unele pot chiar colecta și deșeurile grele precum sticla sau metalul.

O categorie aparte de aspiratoare profesionale o reprezinta aspiratoarele industriale, care pot fi utilizate în medii dificile precum domeniul farmaceutic sau cel alimentar, pentru a indeparta substanțele periculoase sau diferite resturi ce nu pot fi îndepărtate cu un aspirator obișnuit..


Aspiratoarele profesionale, spre deosebire de cele casnice care sunt utilizate o dată sau de două ori pe săptămână, sunt folosite ore întregi pe zi și în fiecare zi. Acestea sunt mai durabile, deoarece folosesc componente de înaltă calitate şi sunt create astfel încât să poată rezista foarte mult timp.

Cel mai bun aspirator profesional are capacitatea de a absorbi atât particule mai mici precum praful scamele sau firimiturile, cât și particule mari de murdărie sau lichide, fiind totodată la fel de util și la curățarea tapițeriilor și a covoarelor.



Așadar, dacă ți-ai propus pe viitor să-ți achiziționezi cel mai bun aspirator profesional pentru acasă sau pentru un spațiu comercial, sau că indiferent că îți dorești de la acesta o eficiență ridicată, ușurință la utilizare sau durata de viață ridicată, iată câteva sfaturi care te-ar putea ajuta în demersul tău. 



  1. Caracteristice de care ții cont în alegerea aspiratorului


  • Puterea, pentru că aceasta este direct legată de forța de aspirare pe care o va avea dispozitivul. Așadar, în funcție de treburile la care urmează să-l folosești, asigură-te că are o putere suficientă pentru aspirare. 


  • Capacitatea de colectare influențează în mod direct frecvența de schimbare a sacului sau de golire a rezervorului. Totodată, o capacitate de colectare mai mare te va ajuta să economisești pe termen lung deoarece vei investi mai puțin pentru accesoriile consumabile. 

                                                                                                                                                                                

  • Tipul de sac diferă în funcție de materialul din care este confecționat.

În primul rând, este important de specificat că există două mari categorii de aspiratoare, adică aspiratoare profesionale cu sac sau aspiratoare profesionale fără sac. 

Majoritatea dintre cele cu saci, vin direct dotate cu saci fabricați din material textil, aceștia fiind și cei mai rezistenți (pot fi chiar și refolosiți) dar, pe lângă aceștia, mai există saci din hârtie. 

Aspiratoarele fără sac sunt dotate cu un recipient din plastic ce se poate goli ori de câte ori este nevoie.


  • Tipul de suprafață aspirată 

De regulă, un aspirator profesional bun poate lucra pe orice suprafață: covoare, podele, parchet, gresie sau spații industriale. Dar există și aspiratoare care se pretează mai bine doar pe anumite particularități, precum un aspirator cenusa profesional sau aspirator profesional constructii, iar dacă ai nevoie mai degrabă de un aspirator care să poată aspira pe o suprafață umedă, atunci trebuie să optezi pentru un astfel de dispozitiv.


  • Filtrul este un element foarte important pentru alegerea unui aspirator profesional sau industrial. Un filtru de calitate va preveni poluarea aerului din mediul de lucru și va proteja motorul. 

Cele mai comune filtre sunt: HEPA, ULPA, AeroVac și Micro AFS. Filtrele HEPA pot elimina aproape complet particulele de praf și sunt ideale pentru persoanele alergice.


  • Accesoriile fac parte, de regulă, din pachetul de bază a oricărui aspirator cumpărat, profesional sau nu și de regulă te vor ajuta să cureți mai multe tipuri de suprafețe cu același dispozitiv: perie pentru părul de animale, perie pentru tapițerie, perie rotundă pentru praful de pe mobilier, capăt îngust (ideal pentru colțuri), capăt de dimensiuni mari.


  • Sistemul de alimentare, de regulă, presupune două variante: acumulatorul (bateria) sau alimentarea la curent electric continuu, adică direct la priză, în timpul funcționării. 

Desigur, avantajul unui aspirator cu acumulator este mobilitatea, însă, în acest caz, trebuie să ai grijă ca autonomia acumulatorului, mai ales în cazul unui aspirator industrial, să fie una cât mai mare, ca să se oprească în timpul procesului de aspirare.


  • Eficiența energetică, mai ales în cazul unui aspirator profesional folosit și în alte scopuri decat cel casnic, trebuie să fie una superioară. sta influențează în mod direct consumul de curent electric și valoarea facturilor. 


  • Funcțiile unui aspirator, fie el și industrial, sunt destul de simple și le vei regăsi la majoritatea acestor dispozitive. De regulă, acestea sunt: variatorul de putere, funcția de spălare, ajustarea înălțimii periilor, mod economic, protecție pentru supra-încălzire.


  • Zgomotul produs de un aspirator poate fi deranjant în cazul în care este mult prea puternic, așadar trebuie să ai și acest aspect în vedere. De regulă, pe fișa tehnică a oricărui aspirator este trecut și nivelul decibelilor emiși în timpul funcționării. 



  1. Tipuri de aspiratoare 


  • Aspiratoare cu sac

Aspiratoarele cu sac sunt cele mai comune modele și cel mai des achiziționate deoarece sunt ușor de întreținut și au un preț destul de scăzut față de alte modele. Aspiratoarele profesionale cu sac au un format compact, ce le permite mânuirea cu ușurință. De regulă, sunt utilizate acasă, însă cele profesionale, care vin cu funcții suplimentare sau au caracteristici mai performante, sunt folosite și în alte domenii. În schimb, cel mai mare dezavantaj este faptul că sacul trebuie înlocuit destul de des, ceea ce aduce după sine costuri suplimentare, iar furtunul de aspirare este în general relativ scurt și de multe ori va trebui să cari după tine întregul dispozitiv pentru a ajunge în locuri mai greu accesibile sau pe scări. Totodată, au durata de viață mai mică datorită motoarelor mici de tip flow-thru.

Spre deosebire de majoritatea modelelor comune care folosesc saci de o calitate mai slabă, ce nu reușesc să filtreze particulele fine precum alergeni sau praful foarte fin, aspiratoarele profesionale ar trebui să folosească filtre secundare de tip HEPA, care, ce-i drept, sunt și ceva mai scumpe. Un alt dezavantaj al aspiratoarelor cu sac poate fi zgomotul ceva mai ridicat ce poate deranja în momentul utilizării. 

  • Aspiratoarele profesionale fără sac te vor ajuta, evident, să scapi de grija schimbării sacului. 

Acestea au deja încorporat un recipient din plastic ce se demontează și se golește cu ușurință. ori de câte ori colectorul este plin de praf, apoi se montează la loc la fel de ușor. Totodată, acest model îți oferă posibilitatea de a-l șterge cu o cârpă umedă. Unele modele folosesc diferite tehnologii pentru a separa murdăria de aerul aspirat, precum  filtrarea prin apă sau filtrarea ciclonică, iar costurile auxiliare ale acestor modele sunt mai scăzute în comparație cu aspiratoarele cu sac modele cu sac. Și aceste modele sunt realizate cu un format compact, însă capacitatea de stocare a murdăriei este ceva mai redusă.

Pe de altă parte, aspiratoarele fără sac au dezavantajul de  recipientul aspiratoarelor fără sac, răspândi în jur praful colectat, în momentul dezasamblării. Totodată, folosirea metodelor alternative de filtrare (precum cea cu apă) poate cauza mici accidente. La fel ca în cazul aspiratorului cu sac, și acesta poate produce mult zgomot, aspect deranjant și locațiile business (spațiile comerciale) și pentru acasă.  

  • Aspiratorul profesional vertical a devenit din ce în ce mai căutat și apreciat. 

 Aceste modele sunt extrem de ușor de manevrat, având și o greutate redusă, și de regulă pot pătrunde în spații înguste sau în locuri înalte. Totodată, ocupă un spațiu redus atunci când vine vorba de depozitare. 

Aceste modele  au motorul integrat în talpa aspiratorului și de regulă sunt destinate uzului casnic. Totodată, aspiratoarele verticale au integrate o serie de modalități de aspirare integrate, indiferent că sunt din gama economică sau profesionale.

Performanța unui aspirator vertical este, de cele mai multe ori, sub sub nivelul aspiratoarelor clasice, cu sac, însă există și cazuri în care motorul unui astfel de model poate fi mai performant (în cazul celor cu motor de tip bypass-tangențiale), dar a căror greutate face mai dificilă mânuirea îndelungată. Până la urmă, principalul motiv pentru care alegi un aspirator vertical este ușurința la manipulare, mai ales dacă sarcinile zilnice implică ridicarea lui în mod constant peste scări, praguri, obiecte și alte obstacole. 

 

Tipurile de filtrare utilizată de aspiratoarele verticale cuprinde atât filtrele secundare din burete și cartușe cât și filtrare semi-ciclonică și foarte rar filtre HEPA, dar asta nu împiedică în totalitate răspândirea unor particulele fine nefiltrate în încăpere

 

  • Aspirator profesional de mână/Aspirator profesional pentru mașină

Acest model este cel mai ușor de manevrat și poate fi folosit într-o multitudine de spații precum pentru curățarea diferitelor suprafețe de acasă, de la un birou sau ca aspirator profesional de curatat tapiterii auto. Cu un astfel de aspirator vei putea curăța firimiturile de după masă, bancheta și spațiile înguste dintr-un autoturism, canapelele și nu numai.

De regulă, aceste dispozitive funcționează pe bază de acumulatori, așa că asigură-te că autonomia lor este una suficient de mare. Pe de altă parte, principalul lor avantaj este că sunt extrem de ușor de depozitat și pot fi transportate la nevoie oriunde. 

  • Aspiratoarele Robot sunt printre cele mai sofisticate dispozitive și  fac parte din categoria electrocasnicelor Smart. 

Acestea au capacitatea de a aspira locuința fără să intervii în vreun fel. Cu ajutorul senzorilor, aceste aspiratoare se ,,plimbă” singure prin casă și aspiră praful sau alte murdării din toate zonele accesibile. Practic, aceste aspiratoare vor face treaba pentru tine! Trebuie doar să-i setezi opțiunile dorite. Cele mai sofisticate modelele vin cu funcții precum Wi-Fi, scanarea locuinței și transmiterea informațiilor pe mobil, senzori diverși și nu numai, iar unele modele au chiar opțiunea de  a se întoarce singure la stația de încărcare atunci când acumulatorul este aproape consumat.

Totuși acești roboței nu pot ajunge în toate zonele, mai ales atunci când vine vorba de scări, praguri de trecere peste carpete sau covoare mai groase, colțuri, pragurile ușilor sau orice alte obstacole mai mari întâlnite. Deoarece nu le poate depăși, le va evita ori le va lovi, așa cum se întâmplă în cazul mobilierului mai jos, de exemplu. Totodată, acest tip de aspirator, de regulă, nu are un sistem de recunoaștere a substanțelor moi sau vâscoase, pe care le va întinde pe toată suprafața aspirată.

Producătorii acestor roboței specifică faptul că aceste produse casnice sunt doar un sprijin oferit în curățenia zilnică și că nu înlocuiesc complet un aspirator ”normal” pentru o curățenie în profunzime.

  • Aspirator profesional cu spălare care sau cu filtrare prin apă

Aspiratoarele cu filtrare prin apă sunt foarte eficiente pentru curățarea suprafețelor și purificarea aerului deoarece trec aerul absorbit printr-un recipient special, care capturează particulele de praf. Astfel, în încăperea aspirată, aerul va rămâne curat. Acest tip de aspiratoare au un proces de curățare mult mai bun decât aspiratoarele clasice.                                                                                                                                                                                 

Dacă îți dorești un dispozitiv de tip 2 în 1, multitasking, încearcă un aspirator cu spălare, ce are și funcția unui mop practic, pe lângă cea de aspirator. Aceste produse folosesc aburi și apă, curățând perfect în mod deosebit suprafețele lucioase, dar și suprafețele textile precum covoarele sau mocheta.

Un tip de aspirator deosebit este aspiratorul cu aburi profesional, utilizat de regulă ca aspirator profesional industrial. Acesta are de regulă funcții practice de curățare chimică și auto-curatare, așa cum este aspiratorul industrial karcher, ce îmbină funcțiile unui curățitor cu aburi și ale unui aspirator umed/uscat. Aspiratoarele profesionale cu aburi sunt utilizate de regulă pentru aspirarea și curățarea suprafetelor de inox din bucătăriile profesionale, a geamurilor unor spații comerciale, în corturi evenimente, în domeniul auto sau pentru orice alt tip de suprafață care suportă apa.

  • Aspirator profesional centralizat

Un aspirator centralizat este un dispozitiv complex, utilizat de regulă pentru locuințele sau spațiile de dimensiuni mari. Practic, acesta reprezintă un sistem care odată instalat, permite desfășurarea activităților de curățenie cu ușurință și eficiență, și reduce semnificativ timpul dedicat acestor sarcini. Sistemul este compus dintr-o unitatea centrală care arată ca un fel de aspirator de dimensiuni mari, o serie de prize speciale de aspirare ce vor fi amplasate în puncte strategice, furtunul de aspirare de minim 9 metri ce va fi conectat la acestea și un sistem de tubulatură ce va face legătura între prizele de aspirare și unitatea centrală.

Principalul avantaj al acestui tip de aspirator centralizat este puterea lui ridicată și lipsa zgomotului în momentul utilizării.

 

Ce produse am ales

ASPIRATOR PROFESIONAL INDUSTRIAL STATUS ALS1021SF, 1400W

De ce am ales acest produs

 Acest aspirator profesional industrial  marca STATUS, cu curățare uscată sau umedă este un aspirator folosit în mediile de construcții, unde este nevoie de aspirat praful de ciment, glet, rigips sau în urma rașchetării parchetului.  Spre deosebire de modelele standard, comune pe piața internă, acesta are un motor electric mai eficient, care poate face față cu aproape orice sarcină. În același timp, are un consum modest de energie și funcționează fără zgomot.

Pe partea frontală a capacului de plastic este montată priza opțională prevăzută pentru conectarea diferitor tipuri de scule electrice în funcție de necesitate. Spre exemplu, aspiratorul Status poate fi folosit impreuna cu un polizor unghiular dacă acesta are în dotare o masca de evacuare a prafului; sau un slefuitor/rindea. Sistemul de funcționare permite pornirea automată a aspiratorului în momentul pornirii dispozitivului.

Acest aspirator profesional este confecționat din materiale de cea mai înaltă calitate. Carcasa este din metal, are un design pliabil, este ușoară și compactă, iar tubul telescopic metalic este rezistent la deformare și asigură o putere maximă de aspirație fără a reduce puterea motorului. Bobina internă găzduiește un cablu lung, ce vă permite să vă deplasați liber în zona de lucru. 

Avantaje

  • Setul include un sac de 20L și duze de diferite forme pentru curățarea mai multor tipuri de suprafețe, precum pardoseli și covoare.

  • Sistemul include trei sisteme de filtrare, filtrul HEPA, filtrul de burete și sacul special de 20L, care pot fi folosite separat sau combinat pentru o eficiență crescută.

  • Poate fi utilizat atât la domiciliu, cât și la șantiere și reparații profesionale. 

Dezavantaje

  • Dimensiunile sale ceva mai mari față de alte aspiratoare  din categoria sa pot reprezenta o problemă pentru depozitare, dacă spațiul de care dispuneți este unul îngust. 

 

ASPIRATOR PROFESIONAL INDUSTRIAL CLEANER VC1400, 20L, 1400W (EF-5193 )

De ce am ales acest  produs

Acest aspirator profesional te va ajuta să cureți orice urme lăsate de renovarea locuinței, lăsându-ți casa strălucind și mirosind a proaspăt. De cele mai multe ori, munca de șantier poate lăsa un adevărat dezastru în urmă, precum praful rezultat în urma slefuirii pereților sau a parchetului, urmele de rumeguș și cele rămase în urma ultimilor finisări.

Aspiratorul industrial pentru curatarea umeda si uscata Cleaner VC-1400 este echipat cu un motor electric de 1400w și un volum al rezervorului de 20 litri, din care care rezulta o forță de aspirație de 16 kPa. Realizează perfect atât curățarea uscată cât și pe cea umedă. Datorită unui rezervor din oțel inoxidabil și a unui motor electric puternic, este potrivit pentru operațiunile de curățarea ce se fac după reparații sau la construcții.

Avantaje

  • Acest model este echipat cu o suflantă, la care puteți atașa un furtun și puteți efectua lucrări în gospodărie precum îndepărtarea frunzelor. 

  • Are încorporată o priză. Acest lucru este foarte convenabil pentru cei care folosesc un aspirator împreuna cu un alt dispozitiv electric ce necesită îndepărtarea instantanee a prafului (de exemplu, un șlefuitor de perete, un flex cu masca de evacuare a prafului etc)

  • Aspiratorul industrial marca Cleaner este fiabil, are un nivel de funcționalitate optim,  fiind conceput atât pentru pentru uz casnic, cât și profesional.

Dezavantaje

  • Prețul poate fi ușor ridicat în comparație cu alte modele

  • Lungimea cablului de alimentare este de doar metri

 

ASPIRATOR INDUSTRIAL PE ACUMULATOR 20L - 8.0KPA - LI-ION, 20V, TOTAL (TVLI-2005)

De ce am ales acest produs

Aspiratorul industrial pe acumulator marca Total vă ajută să curățați spațiile mari fără efort. Deoarece nu are un fir care să vă mențină constant în apropierea unei surse de curent electric, acest aspirator vă oferă mai multă libertate de mișcare în timp ce curățați. 

Cu toate că acest dispozitiv se livrează fără acumulator inclus, gama de aparatură TOTAL (Industrial ) conține peste 100 de produse la care se poate folosi același tip de acumulator, care se achizitioneaza separat. Astfel, puteți achiziționa o diversitate foarte mare de scule și unelte la care să folosiți 1 singur acumulator. În acest mod costurile de achizitie și întreținere (având în vedere că acumulatorii își pierd din proprietăți în timp) sunt mult mai mici decat dacă ați cumpăra fiecare produs cu acumulator inclus. Acumulatorul universal necesar acestor scule și unelte va fi căutat după codul TFBLI2001.

Specificatii tehnice:

  • Tensiune: 20V

  • Absorbție: ≥8.0KPa

  • Capacitate rezervor: 20L

  • Diametru furtun absorbtie: 32mm

  • Lungime furtun: 1.5m

  • Rezervor: INOX

  • Accesorii incluse: 1 buc furtun flexibil, 1 buc perie podea, 3 buc tub de plastic, 1 buc sac de hartie, 1 buc duza pentru spatii inguste, 1 buc filtru HEFA

Avantaje

  • Poate curăța și aspira mai multe tipuri de suprafețe precum spații industriale, podele mai tari, covoare, tapițerie, etc.

  • Este ușor de utilizat și poate fi folosit cu ușurință chiar și de către cei care nu au mai făcut acest lucru. Totodată, este ușor de asamblat și ușor de curățat.

Dezavantaje

  • NU include acumulator și încărcător