• Bun venit! ZEP.RO - Ți-e la îndemână!

Cel mai bun tocator de furaje. Top 3 cele mai bune tocatoare de furaje. Pret, recenzii, testimonial, pareri, cel mai bun pret.

Pentru crescătorii de animale sau pentru gospodarii ce dețin în ograda lor și animale, fânul și furajele reprezintă o importantă sursă de hrană sau de așternut. Doar că, de regulă, această materie primă, în natură, se regăsește într-o formă brută și, prin urmare, trebuie să treacă printr-un proces de transformare pentru a putea fi oferită animalelor. Dacă un cal, de exemplu, poate mânca fânul său cocenii întregi, nu la fel vom putea spune și despre un animal mai mic, pentru care această hrană trebuie mărunțită.

De aceea pentru procesarea corectă și eficientă a acestor materii, un utilaj care ajută la tocarea și mărunțirea furajelor este foarte necesar, indiferent că vorbim de o gospodărie mai micuță în care se cresc în permanență animale sau de o fermă.


Un tocator de furaje, procesează cereale, paie uscate sau fân, iarbă verde precum lucerna, etc. Acest utilaj se utilizează cu preponderență în industriile de prelucrare a furajelor, în ferme sau în gospodarii individuale, dar nu numai. 

Mașinile de tocat de furaje au o structură simplă și sunt fiabile, având diverse dimensiuni, în funcție de tipul de prelucrarea pe care îl utilizează. În ciuda aparențelor, au un nivel de zgomot redus.


Procesul de alegere a unui tocător de furaje poate fi simplu și cu siguranță vei face alegerea corectă dacă ții cont de câteva aspecte importante. În primul rând, dincolo de preț, acesta trebuie să îndeplinească nevoile pe care le ai în gospodărie.

 

Aspecte de care trebuie să ții cont în alegerea celui mai bun tocător de furaje

 

  • Puterea motorului și rezistența utilajului în timp
  • Temperatura degajată la motor în timpul procesului de măcinare și/sau puterea de răcire
  • Tipul de nutreț ce trebuie mărunțit
  • Tehnologia de măcinare (trebuie să fie una modernă, astfel încât boabele să-și păstrează întreaga valoare nutritivă)
  • Volumul de materie ce trebuie prelucrată într-un anumit interval de timp sau viteza de prelucrare.
  • Stabilitate bună
  • Raportul calitate-preț

 

De cele mai multe ori, tocătorul de furaje se folosește în fabricile de prelucrare a furajelor mici și mijlocii sau în ferme, însă de se mai utilizează și în alte tipuri de fabrici, precum în cele unde se fabrică produse alimentare, farmaceutice sau chimice. 

Totodată, acest aparat se mai poate folosi în gospodărie pentru zdrobirea viței de vie, a crengilor uscate a paielor, a ierbii și a altor tipuri de furaje grosiere și fine, adică a unor resturi vegetale care, până nu de mult, erau considerate gunoaie și aruncate, fiind inutile în forma în care se găseau.

Tocmai de aceea, aceste utilaje sunt confecționate din fier și sunt concepute să ofere o rezistență deosebită tuturor componentelor și o bună stabilitate.

 

  • Tipul de materie tocată

  • Tocătoarele agricole se pot împărți în două categorii: tocător de biomasă (de ex, crengi uscate sau resturi de acest fel) și tocător pentru pentru hrana animalelor (furaje)


    • Tocătoarele de biomasă

    Acestea transformă ramurile de dimensiuni și grosimi variate în bucăți mult mai mici, sau chiar în rumeguș și talaj. Ulterior, materia astfel obținută este procesată și transformată în peleți pentru încălzit, sau utilizată drept așternut pentru animale. Principalul avantaj al acestor mașini de tocat crengi și frunze este că ajută la obținerea unor surse ieftine de încălzire și prin urmare, la economisirea banilor și, totodată, te ajută să-ți menții curtea și grădină curată. Aceste resturi mai pot fi folosite și pe postul de așternut pentru animale, indiferent că vorbim de animale mari de fermă sau de animale mici de companie, precum iepurii sau hamsterii. 


    • Tocătoare de furaje pentru animale

    Tocătoarele de furaje sunt utilaje agricole foarte utile, indiferent de mărimea gospodăriei sau a fermei pentru care vrei să le folosești și îți vor ușura munca considerabil.

    Aceste utilaje te vor ajuta la mărunțirea lucernei, fânului, a cocenilor, s.am.d, obținând astfel hrana pentru animale. 

    Combinațiile dintre acestea pot servi ca substrat și îngrășământ pentru sol, de exemplu. 

    Pe lângă cele cu o singură funcție, pe piață vei mai găsi și tocătoare profesionale 2 în 1 sau 3 în 1, care pe lângă funcția de tocare mai au și funcția de moară, de exemplu.


    Spre deosebire de utilajele mici, special create pentru uzul gospodăresc, pe piață mai există și tocătoarele profesionale, care sunt mașini de capacitate mai mare, cu motoare electrice mai puternice, sau, după caz, cu un motor pe bază de benzină sau motorină. 


    Deoarece exista numeroase modalități de întrebuințare a resturilor vegetale, există și diverse tipuri de tocătoare, adaptate, precum:

    • Tocătoarele de nutreț uscat sau umed, 
    • Tocătoare furaje fibroase, 
    • Tocătoare de crengi, 
    • Tocătoare de frunze și alte astfel de utilaje de prelucrat masa vegetală

    Desigur, de preferat ar fi să achiziționezi un tocător de furaje multifuncțional, pe care să-l folosești atât pentru tocarea și mărunțirea resturilor vegetale precum coceni de porumb, paie, ramuri, scoarță, lujere, etc, cât și pentru tocarea cerealelor. 




  • Principiul de funcționare

  • Conform principiului de funcționare, un tocător agricol poate fi:

    • Tocător cu ciocan(e);
    •  Tocător cu role;
    •  Tocător cu gheare;

    • Tocătorul cu ciocan 

    Acest utilaj sparge materialul care intră în camera de zdrobire cu ciocanul care rulează la viteză mare, astfel încât pulberea spartă să fie trimisă din mașină prin orificiul sitei sub forța centrifugă a rotorului și a forța de aspirație a ventilatorului. 

    Particulele de pulbere care trec prin orificiile de sită sunt în conformitate cu cerințele de pulverizare, iar particulele mari de pulbere care nu îndeplinesc cerințele privind dimensiunea pulverizării nu pot trece prin ecran. 

    Sub acțiunea forței centrifuge, particulele mari de pulbere se întorc în camera de măcinare și repetă procesul de măcinare până când pot fi trimise din mașină prin orificiul sitei.


    Acesta se folosește pentru mărunțirea furajelor precum cerealele, cum ar fi porum cerealelor, a tulpinilor rămase în urma recoltării, precum cocenii, vrejurile de fasole sau de soia, a paielor și a buruienilor. Are o productivitate ridicată, un consum relativ scăzut și lasă în urmă puține reziduuri. 


    • Mașina de măcinat cu role 

    Aceste este un tocător care folosește o pereche de role de măcinare cilindrice relativ rotative pentru tăierea și măcinarea materialelor de biomasă și este utilizat în cea mai mare parte într-o fabrică de măcinat grâu. În procesarea hranei pentru animale, este utilizat în general în prima etapă a celei de-a doua operații de zdrobire.

    Tocătorul cu role este ideal pentru măcinarea cerealelor precum grâul, orzul, porumbul, etc. și Are o productivitate ridicată, fiind ușor de reglat și de utilizat. 


    • Tocător de gheare

    Aceasta este o mașină care taie materialul de biomasă folosind gheare rotative de mare viteză. Deoarece este transformat în particule fine prin tocare, particulele de biomasă au o secțiune transversală mai mică și fibre de particule mai scurte, fiind utilizate ulterior în principal pentru producerea de peleți din biomasă sau pentru hrana animalelor.


    De regulă, acesta se folosește pentru materiile prime destinate a fi hrană pentru animale precum tărâțele de orez, tărâțele de grâu, tărâțele de orz, tărâțele de grâu etc. Principalul său avantaj este că are un consum scăzut de energie și nu va duce la supra-măcinare.








    Ce produse am ales

    MOARA CEREALE UNIVERSALA - TOCATOR FURAJE, MICUL FERMIER 9FP-20C (GF-0892)


    De ce am ales acest produs 


    Dacă sunteți fermier și doriți să prelucrați furajele simplu și ușor, în cel mai scurt timp, atunci acest tocător de furaje universal este o alegere perfectă. Acest utilaj profesional poate măcina orice fel de boabe și, în același timp, poate toca o mare varietate de de resturi vegetale și alimentare precum coceni, lucernă, fân, pănuși, crenguțe de copac, etc.


    Dispozitivul diferă de alte produse similare prin faptul ca are instalat un sistem de ventilatie superior, care conduce curentul în mașină și crește cu 30% puterea de ieșire.

    Totodată, acesta are un consum redus de energie și poate funcționa în mod continuu fără să se blocheze cu produsele ce trebuiesc sfărâmate. Astfel, produsul final va curge ușor și cu debit constant. 

    Tocătorul vine la pachet cu 4 SITE de mărimi diferite, cu care veți putea obține 4 tipuri de granulație. 


    Moara 9FP-20C pentru tocat resturi vegetale și făină este confecționată din materiale de calitate, ce îi conferă performanțe superioare, durabilitate și are o structură compactă.

    În raport cu dimensiunile sale reduse, acest utilaj are o capacitate foarte mare de producție, fiind în același timp foarte ușor de curățat și întreținut.


    Avantaje 


    • Dispozitivul are un motor cu bobinaj din cupru, cu protecție la suprasarcină
    • Emite un zgomot redus și vibrații puține
    • Are o capacitate de producție relativ mare, depășind 300 Kg/oră

    Dezavantaje

    • Preț poate fi descurajant, fiind mai mare decât al altor utilaje de acest fel de pe piață.

    Tocator pt siloz 9Z-1.2-200 FARA MOTOR (GF-1430)


    De ce am ales acest produs


    Tocătorul de iarbă fără motor GF-1430 este un produs nou, utilizat pentru tocarea fânului și a paielor. Acesta poate toca toate tipurile de culturi umede și uscate precum tulpinile de porumb, paie de orez, paie de grâu, tulpina de fasole, iarba verde, etc; Astfel, buruienile sălbatice pot deveni într-un mod eficient hrană pentru animalele din ferme, precum cai, oi, căprioare, iepuri, etc.


    Dispozitivul este un tocător foarte ușor de utilizat datorită conceptului foarte practic și simplu după care a fost creat, fiind foarte util în orice gospodărie, mică sau mare.

    Are o productivitate mare, de aproximativ 1000 Kg/oră și poate servi atât la mărunțirea furajelor (fân, lucernă, paie, ciocleji, rădăcinoase, iarbă verde), cât și la măcinarea cerealelor ( grâu, ovăz, porumb s.a.m.d ). Astfel se obține urluiala folosită pentru hrana păsărilor și a altor animale.

    De asemenea, acest tocator de furaje electric este dotat cu un canal de ieșire a materiei ce permite tocarea materiei și în fracții mai mari. 


    Tocătorul de furaje fără motor GF-1430 este utilizat în principal în fabricile de prelucrare a furajelor mici și mijlocii și ferme, dar poate fi utilizat, de asemenea, și în industria de prelucrare a produselor alimentare, farmaceutice, chimice și fabrici, în secțiile de concasare.


    Avantaje


    - Datorită tehnologiei de măcinare, cerealele își păstrează întreaga valoare nutritivă.

    - Dispozitivul toacă toate tipurile de culturi umede și uscate.

    - Este conceput să ofere o rezistență deosebita tuturor componentelor dar si o buna stabilitate

    - Utilajul poate fi utilizat în mod continuu datorită modului inovator de concepere al motorului și are o capacitate ridicată de alimentare.


    Dezavantaje



  • TOCATOR CRENGI PE BENZINA MICUL FERMIER AYS001 6.5CP (GF-0089)

  • De ce am ales acest produs


    Tocătorul de crengi pe benzină Micul Fermier 6.5CP este un utilaj puternic și robust, ideal atât pentru pentru uzul profesional, cât și pentru grădină. Acesta este echipat cu un motor Tip Honda GX performant, care poate toca crengi și deșeuri lemnoase diverse, cu diametrul de 5 cm. Capacitate de lucru este 3-5mc/ora.

    Dispozitivul se utilizează pentru tocarea crengilor, a frunzișului și a vegetației uscate, având o capacitate mare de tăiere a crengilor, cu grosimi de pana la 76 mm. Este dotat cu șasiu metalic, rezistent la șocuri, poate fi deplasat ușor dintr-o parte în alta a curții deoarece este montat pe roți și se manevrează ușor.

    Specificații tehnice:

    Capacitate de mărunțire: 3” ( 76 mm );

    Viteza lamei: 2400 rpm;

    Tip combustibil: benzină fără plumb;

    Consum: 1.5 l / h;


    Avantaje:

    • Are o pornire sigură și fără perturbări a motorului;
    • Incorporează o carcasă protectoare pentru toate componentele mecanice;
    •  Mecanismul de tăiere este pe role de concasare;

    Dezavantaje:

    • Nu este destinat tocării viței de vie