Placeholder Cum să alegi cea mai bună mașină de tuns pentru animale? Tipuri. Speci – ZEP.RO - Ți-e la îndemână!
  • Bun venit! ZEP.RO - Ți-e la îndemână!

Cum să alegi cea mai bună mașină de tuns pentru animale? Tipuri. Specificații. Safturi

Cum să alegi cea mai bună mașină de tuns pentru animale? Tipuri. Specificații. Safturi

 

Fie că ai o stână cu sute de oi sau doar vrei să ai grijă de animalul tău de companie, o mașină de tuns pentru animale este un dispozitiv cu multiple beneficii, care își amortizează repede investiția și te ajută să optimizezi timpul alocat pentru îngrijirea necuvântătoarelor.

 

Chiar și pentru câini sau pisici, tunderea blăniței nu este un ritual de îngrijire care are scop doar cosmetic, ci contribuie și la sănătate. În funcție de rasă, blănița câinilor sau pisicilor trebuie tunsă la câteva luni sau chiar săptămâni, iar acest lucru implică unele costuri destul de mari pentru stăpân. De aceea, o mașină de tuns pentru animale te poate ajuta să-ți îngrijești corespunzător prietenii blănoși, dar și să economisești banii pe care altfel i-ai fi cheltuit la saloane pentru animale.

 

Ce proprietăți are cea mai bună mașină de tuns pentru animale?

 

Mașinile de tuns pentru animale sunt niște dispozitive speciale cu ajutorul cărora poți cosmetiza blănița necuvântătoarelor pe cont propriu, într-un mod simplu și practic. Aceste echipamente te scutesc de drumurile la salon, dar și de a mai scoate bani din buzunar ori de câte ori vrei să-ți tunzi animalele. 

 

La alegerea unei mașini de tuns trebuie să ai în vedere aspecte precum calitatea, rezistența în timp, dar și viteza de execuție pentru a putea investi într-un aparat de care să fii pe deplin mulțumit. 

 

Motorul

 

În funcție de motorul cu care sunt prevăzute, mașinile de tuns animale se împart în semi-profesionale și profesionale. Mașinile de tuns semi-profesionale au dimensiuni mici, sunt foarte ergonomice, dar din păcate nu pot fi folosite pentru tunderea părului de pe corp, ci doar în zone precise precum ar fi urechile, botul sau lăbuțele. Astfel de aparate sunt dotate cu motoare mici, cu o putere cuprinsă între 10 și 20 W.

 

Mașinile profesioanle pe de altă parte au o putere mare, datorită motorului lor de aproximativ 45 W și se pot fi folosite nu doar pentru câini și pisici, ci și pentru animale de fermă, indiferent de talia lor, ca de exemplu: oi, vaci sau cai.

 

Există de asemenea și mașini de tuns cu motoare de peste 150 W, foarte puternice, dar cu o precizie de înaltă calitate. La acestea însă, trebuie să ai grijă la nivelul de zgomot emis deoarece aparatele de tuns silențioase sunt mai ușor de acceptat de către animale.

 

Autonomia

 

Există pe piață atât aparate de tuns cu acumulator, cât și cu fir. Avantajul primelor este bineînțeles faptul că pot fi folosite oriunde și tund cu mare ușurință chiar și cele mai inaccesibile zone de pe corpul animalelor. Pe de altă parte, au o autonomie de aproximativ o oră și nici nu sunt foarte puternice, motiv pentru care nu pot fi folosite pentru tunderea lânii sau blanei mai groase.

 

Mașinile de tuns cu fir pe de altă parte sunt foarte puternice, rapide, fiabile și nici nu îți impun limite în privința timpului de folosire. Dar sunt mai dificil de manevrat și depind și de conectarea la priză.

 

Viteza

 

Și în ceea ce privește numărul de viteze există mai multe opțiuni. Chiar dacă la prima vedere pot părea mai simplu de utilizat, aparatele cu o singură viteză se adresează stăpânilor de animale cu blănă cu fir subțire. Astfel de mașini de tuns funcționează la o viteză de minim 2000 de rotații pe minut și sunt destul de greu de manevrat deoarece întotdeauna există riscul ca părul animalelor să se încurce în ele.

 

Mașinilile cu mai multe viteze au în general primult prag la 3000 de roteții pe minut și pot fi folosite pentru orice fel de animale, indiferent de rasă. În cazul lor nu există riscul de încurcare a părului animalelor în aparat deoarece la animalele cu blană subire se pot folosi la viteze mici, iar la cele cu blană groasă la viteze mai mari.

 

Tipul lamei

 

Nu în ultimul rând, la achiziția unei mașini de tuns trebuie ținut cont și de tipul lamei și materialul din care este confecționată aceasta. Există mașini de tuns care îți permit să schimbi lama atunci când se deteriorează cu alte lame de la orice brand și mașini care te obligă să rămâi fidel unui sibgur brand. Dacă ne gândim din punct de vedere practic, cele pentru care poți folosi orice fel de lame sunt mai simplu de utilizat. Dar pe de altă parte, majoritatea mașinilor profesionale folosesc lame specifice.

 

La capitolul materiale, putem vorbi de oțel inoxidabil, ceramică, crom, carbon sau argint. Oțelul este cel mai comun material folosit pentru lamele aparatelor de tuns, dar lamele fabricate din acest material trebuie alese în funcție de lungimea firului de păr al animalelor; Ceramica este avantajoasă deoarece nu se încălzește rapid; Cromul rezistă excelent la rugină; Carbonul taie cel mai bine; Iar argintul are proprietăți antibacteriene, dar este și cel mai scump.