• Bun venit! ZEP.RO - Ți-e la îndemână!

Cum sa alegi cel mai bun ciocan demolator. Top 3 Ciocane Demolatoare. Preturi, recenzii, testimoniale, intrebari frecvente, pareri.

Atunci când plănuiești să-ți renovezi sau extinzi locuința, ori dorești să schimbi designul interior, vei avea nevoie să destructurezi un prrete sau să demontezi stratutul anterior de gresie și faianță. Sau poate dorești să refaci aleea de beton din grădină.

Pentru a finaliza munca într-un timp mai scurt și pentru a fi cu adevărat eficient, apelează la un dispozitiv specializat care să te ajute cu asta. 

Un astfel de dispozitiv este picamerul. 


Ce este un ciocan demolator


Ciocanul demolator sau picamerul, așa cum mai este acesta denumit, este un dispozitiv automat, electric, utilizat a disloca și sfărâma materiale dure precum asfalt, piatra, beton, cărămidă, sol înghețat etc., prin aplicarea în mod repetat de lovituri puternice cu ajutorul unui accesoriu de tip daltă..

Un ciocan demolator este utilizat de regulă de către meseriașii constructori pentru a sparge anumite suprafețe dure, pereți sau tavane dintr-o casă sau într-o lucrare în construcție. 


De ce ai nevoie de nevoie de un ciocan demolator


În unele lucrări de renovare sau de extindere a unei locuințe și nu numai, picamerul te va ajuta să spargi unele structuri din beton, la schimbarea gresiei sau faiantei, ori la efectuarea de găuri în beton pentru montarea unor țevI. Acesta este un dispozitiv puternic ce te va ajuta să realizezi unele lucrări dificile care nu pot fi executate cu alte dispozitive de o putere mai mică.


Cum alegi cel mai bun ciocan demolator


Având în vedere faptul că oferta de astfel de dispozitive de pe piață este una generoasă, este important să ai în vedere o serie de caracteristici de bază care te vor ajuta să alegi în funcție de nevoia și așteptările tale reale. 


  • Gradul de utilizare
  • Pentru că achiziționarea acestui dispozitiv reprezintă o adevărată investiție, este important să stabilești intensitatea utilizării. Ești un lucrător profesional și ai nevoie de acest dispozitiv zilnic, sau vrei doar să-l ai în atelierul propriu pentru operațiuni în gospodărie?


    • Picamer de tip hobby

    Acesta pentru uz rezidential, adică vor fi folosite ocazional și pentru proiecte de mici dimensiuni, în general în propria gospodărie. Din acest motiv are caracteristici mai puțin performante și o greutate redusă. Principalul avantaj al acestor dispozitive este prețul mic


    • Picamer de tip semiprofesional

    Având caracteristici ceva mai performante, cun picamer semiprofesional poate fi utilizat și în scop rezidențial, însă face față față cu brio și unor operațiuni de amploare mai mare. În general, acestea pot cântări până la 15 kilograme, așa că necesită ceva mai multă forță pentru manipularea. 


    • Picamer de tip profesional

    Aici putem vorbi deja despre unelte industriale, mari și puternice, utilizate îndeosebi pe șantiere, în construcții și nu numai, de către lucrători specializați. 

    Acestea au caracteristici performante și pot sfărâma materiale foarte dure.


  • Tehnologia de funcționare (tipul de percuție)

  • Tehnologia de funcționare influențează în mod direct și performanțele dispozitivului ales. Din acest motiv, înainte de a face această achiziție, este important să știi la ce urmează să-l folosești și ce materiale urmează să găurești. 


    • Picamer electric

    De regulă, acesta este mai ușor, însă poate fi destul de performant. 

    Principalul său dezavantaj este mobilitatea scăzută, având nevoie în permanență prezența unei surse de electricitate în cazul celor cu fir, dar și nu pot fi utilizate în mediile cu umiditate ridicată.

    Acesta este ideal pentru lucrările de demolare de o amploare mai mică sau pentru perforarea unor pereți din BCA ori din cărămidă. 

    Pe piață vei găsi și modele de picamer electric cu acumulatori, însă acestea au o autonomie destul de scăzută, așadar este recomandat pentru operațiuni de o amploare mai mică, 

    • Picamer pe motorină

    Aceste modele nu depind de o sursă de curent deoarece motorul funcționează pe bază de carburant. Îl poți alimenta ori de câte ori dorești. 

    Spre deosebire de cel electric, acesta este mai greu, mai zgomotos și produce vibratii mai intense.


    • Picamer pneumatic

    Versiunile pneumatice au la baza funcționării un compresor și un mecanism de distribuție care transformă presiunea aerului în energie mecanică. De regulă, aceste modele sunt ușoare și compacte, confortabile pentru lucru pe perioade mai lungi de timp, având o forță de percuție mare.

    Pot fi utilizate în spații cu nivel ridicat de umezeala sau praf, fără a reprezenta un risc pentru siguranța utilizatorului, fiind ideale pentru lucrările mai ample,  pentru a sparge beton, ciment sau piatra. 


    • Picamer hidraulic

    Acest model de ciocan demolator se încadrează de regulă în categoria profesional, fiind ideal pentru proiecte de amploare și mai puțin pentru uz casnic. 

    Fiind ușor și compact, acesta este potrivit pentru spații înguste și greu accesibile.Totodată, datorită metodei de funcționare, aceste modele sunt mai silențioase și nu prezintă un pericol în caz de umiditate, ceea ce-l face ideal pentru utilizarea în condiții meteo neprietenoase. 


    Tot legat de această tehnologie de acționare este și tipul de mandrină daltă ciocan demolator folosită de fiecare tip de astfel de picamer. 


    Pentru a găuri materiale mai ușor de sfărâmat precum BCA, gresie sau cărămidă, poți apela la un picamer ce are o mandrină simplă. 

    În cazul în care plănuiește să lucrezi cu materiale mai dure precum betonul și plăci de piatră, indicat ar fi să investești într-un ciocan cu mandrină SDS care asigură o prindere mult mai bună a pieselor de perforare decât mandrina clasică, cu cheie.


    1. Performanțe tehnice

    • Puterea nominală 

    Măsurată în Watti(W), această caracteristică influențează în mod direct domeniul și tipul de material pentru care poate fi folosit un dispozitiv. 

    Picamerul de tip hobby și semiprofesional va avea în general  o putere mică spre moderată, cu valori între 500-800 W. Acestea sunt ideale pentru o utilizare mai puțin intensă și pentru materiale mai ușor de spart. 

    Pentru executarea unor lucrări prelungite de amploare mai mare, așa cum sunt cele de pe șantierele de construcții, alege un picamer cu o putere mai mare, de 2000 W, așa cum sunt cele profesionale și industriale.

    Desigur, există și variante intermediare de 1000-15000 W, recomandate meșterilor ce efectuează lucrări ocazional. 


    • Rata percutiilor

    Pentru modelele cu o putere mai mare, numărul de percuții este mai mic dar mai puternic, astfel încât utilizatorul să poată controla dispozitivul. 

    Invers proporțional, un picamer cu o putere mai mică va avea o rată de percutare mai mare. Astfel, dispozitivele profesionale,folosite pe șantiere vor atinge 800-1000 de percuții pe minut, însă un dispozitiv destinat utilizatorilor casnici și cu o putere moderată se poate încadra între 1300 – 3000 de rotații pe minut. 


  • Gabaritul

  • Picamerul cu un gabarit mic, cu o greutate de până în 11 kg, este destinat uzului casnic, pentru executarea unor modificări în propria gospodărie. Dimensiunile și forma sunt asemănătoare cu cele ale unei bormașini și se folosește adesea în poziție paralel orizontală.


    Picamerul cu un gabarit mare, cu o formă clasică și alungită, este cel folosit pentru construcții ample, de către profesioniști. Acesta se poziționează pe verticală, cu vârful în jos, poziția ideală de a sparge și disloca atunci pavaje, beton sau asfalt. 

    Acesta este voluminos, puternic și zgomotos, cu vibrații puternice, necesitând o forță  mai mare de control.

    Fiind destul de periculoase, acesta trebuie manevrat doar de către personalul instruit.



    Produse recomandate


  • Ciocan demolator - 50J - 1700W (INDUSTRIAL) TOTAL, 1400BPM, HEX (TH-215456)

  • Caracteristici produs


    Fie că îți dorești să construiești, să îmbunătățești sau sa repari, ciocanul demolator marca Total te va ajuta să îți îndeplinești cu succes orice activitate profesională sau semiprofesională.


    Ciocanul demolator TOTAL Industrial este echipat cu un motor de mare putere, de 1700W, din cupru 100% care asigură lucrul fără efort datorită mecanismului pneumatic puternic ce permite dăltuirea și spargerea betonului sau a altor material de constructii dure.

    Sistemul SDS-HEX cu mandrina de 30mm permite schimbarea in siguranta a accesoriilor, iar cutia BMC cu role permite transportul și depozitarea ușoară. 

    Acest dispozitiv are o greutate de 16 kg că atare, greutatea totală a kitului cu tot cu accesorii fiind de 24 kg.


    Caracteristici tehnice:

    Tensiune: 110-120V ~ 60Hz

    Putere de intrare: 1700W

    Rata de impact: 1400 bmp

    Forța de impact: 50J

    Sistemul HEX


    Avantaje

    • Motorul este din cupru 100%;
    • Are un mâner suplimentar antivibrație, care poate fi așezat în poziția dorită, asigurând astfel o susținere sigură.
    • Design modern și carcasă din aluminiu dur

    Dezavantaje


    Caracteristici produs


    Ciocanul demolator Procraft PSH 2700 este un dispozitiv puternic, ideal pentru sfărâmarea și dislocarea plăcilor de beton și asfalt, sau pentru lucrări din piatră și cărămizi și alte materiale de construcție. 

    Acest picamer este echipat cu un motor electric puternic și este atât pentru uz casnic, în viața de zi cu zi, cât și pentru uz profesional.


    Caracteristici tehnice

    Tensiune: 220 V

    Frecventa curenta: 50 H

    Putere: 2700 W

    Puterea unei bătăi: 48 J

    Numărul de bătăi: 1400 b/pm

    Tipul de coada: HEX 30 mm

    Greutatea instrumentului fără varf: 17 Kg


    Avantaje 

    • Este un dispozitiv fiabil, cu un motor puternic
    • Mecanism de tragere puternic
    • Caracasa ermetică ce protejează dispozitivul de infiltrarea prafului

    Dezavantaje


    Caracteristici tehnice


    Acest picamer demolator marca Procraft Industrial BH2100 este un perforator cu butuc cu 4 moduri, perfect atât pentru uzul casnic cât și pentru utilizarea pe șantierele de construcții. 

    Folosind comutatorul situat în partea din față, puteți selecta modul de funcționare care vi se potrivește. 

    Acesta este echipat cu o mandrina SDS + modernă. Totodată, acesta are un sistem de ventilație pentru motor și un nivel redus de zgomot. 

    Dispozitivul este livrat într-o cutie portabilă din plastic, împreună cu câteva accesorii necesare.


    Caracteristici tehnice:

    Viteza de rotație: 800 rot/min

    Putere: 2100 W

    Număr percutii pe minut: 4350 bpm

    Energia de percuție: 6 J

    Greutate: 11.1 kg

    Tip mandrină: SDS - HEX

    Diametru găurire in beton: 32mm

    Diametru gaurire in oțel: 13 mm

    Diametru gaurire in lemn: 40 m


    Avantaje

    • Are un gabarit mic și o formă convenabilă pentru utilizare.
    • Mânerul ergonomic îi conferă stabilitate, iar mânerul detașabil suplimentar îi conferă posibilitatea de instalare în diferite poziții.
    • Prevazut cu 3 moduri de lucru.

    Dezavantaje

    • Nivelul de vibrații destul de mare necesită forță din partea utilizatorului pentru manipularea acestui dispozitiv.

     Întrebări frecvente


    Cum se scrie picamer


    Numele acestui dispozitiv, numit adesea și ciocan demolator, se scrie exact așa: picamer.