Placeholder Polizor de Banc. Top 4 Cele Mai Bune Polizoare de Banc. Pret, pareri, – ZEP.RO - Ți-e la îndemână!
  • Bun venit! ZEP.RO - Ți-e la îndemână!

Polizor de Banc. Top 4 Cele Mai Bune Polizoare de Banc. Pret, pareri, testimonial, recenzii, intrebari frecvente.

Polizor de banc


Polizorul de banc este un dispozitiv foarte util și care nu ar trebui să lipsească din atelierul unui meșter din domeniul construcțiilor, sau a pasionaților de reparații, bricolaj și amenajări interioare. Acesta asigură lucrări de calitate, indiferent că ești amator sau profesionist. 


Ce este un polizor de banc și la ce îți folosește


Din punct de vedere tehnic, polizorul de banc este o unealtă electrică special concepută pentru realizarea a trei operații principale: ascuțire, lustruire și polizare. 

Unele modele încorporează toate aceste funcții integrate, iar altele pot îndeplini unul sau cel mult două funcții. Asta depinde de la un producător la altul și influențează în mod automat și prețul de achiziție. De exemplu, un polizor specializat pe îl vei folosi la realizarea doar a unei singure operațiuni va fi mult mai ieftin decât unul multifuncțional. 


Polizorul de banc este o variantă stabilă și mult mai puternică a polizorului unghiular. În plus, acesta este folosit pentru atât pentru polizare, cât și pentru ascuțirea și lustruirea obiectelor din diverse materiale.


Cum alegi cel mai bun polizor de banc


Fiind un aparat foarte puternic și destul de masiv, acesta nu este tocmai un produs pe care ai vrea să arunci banii la nimereală și nici nu ți-ai dori să alegi unul la întâmplare. Este important să-ți cunoști bine necesitățile și așteptările pe care le ai de la acesta, tocmai pentru a alege cel mai bun polizor de banc.


Deoarece oferta de pe piață este destul de generoasă, înainte de a achizitiona un model anume, asigura-te ca ai luat în considerare o serie de caracteristici importante


  • Tipul polizorului de banc
  •  

    În primul rând, tine cont de frecvența și intensitatea cu care vei folosi aparatul. 

    Din acest punct de vedere, pe piață vei găsi trei tipuri de polizoare de banc. 


    • Polizor de banc tip hobby 

    Acesta este un polizor de banc uz casnic. Este cel mai ieftin și cel mai ușor de folosit și este perfect pentru activitățile pe care le intreprinzi din pură pasiune sau în propria gospodărie, atunci când este necesar. 

    Cu toate acestea, au o eficiență mai scăzută, așadar nu sunt destinate uzului zilnic sau intensiv.  


    • Polizor de banc semiprofesional 

    Asemeni polizorului de tip hobby, și acesta are o frecvență de utilizare la redusă, însă la fiecare utilizare va da același randament bun. Unele modele execută atât operațiunea de șlefuire, cât și de ascuțire. 

    Așadar, dacă ai nevoie de un dispozitiv nu prea scump,dar care să execute mai mult de o operațiune, orientează-te către un polizor de banc cu șlefuitor. 


    • Polizor de banc profesional

    Deși este semnificativ mai scump decât celelalte două, este și mult mai eficient. 

    Este suficient de rezistent pentru a fi folosit în activitățile zilnice și execută cu succes și impecabil operațiunile de ascuțire, lustruire și slefuire. Așadar, raportul calitate-preț se justifică. 


  • Puterea polizorului

  • Înainte de a cumpăra, gândește-te în ce măsură urmează să-l folosești. 

    Puterea polizoarelor de banc variază, de regulă, între 250 si 1000 W. 

    În funcție de modul și durata folosirii, polizoarele se pot imparti in 3 categorii:


    • Polizoare cu putere limitată

    Puterea este cuprinsă între  250 – 400W și prețul este unul scăzut. 

    Achiziționarea unui astfel de model este recomandat pentru uzul ocazional. Se va întrebuința la ascuțirea unor unelte și în rare cazuri, se poate apela și la funcția de slefuire.


    • Polizoare cu putere moderată 

    Puterea este cuprinsă între 400 – 800 W. Acestea sunt recomandate în cazul în care obișnuiești să folosești aparatul mai des, la finisat sau ascuțit lucruri prin gospodărie, ori pentru a meșteri tot felul de lucruri. 


    • Polizoare de mare putere: 

    Puterea este cuprinsă între 800-100 W. Cele industriale pot ajunge chiar și la 1400.

    Aceste modele sunt ideale pentru lucrul zilnic și utilizarea îndelungată, mai ales dacă ești profesionist și ai nevoie de un model care îți permită să soliciți din plin motorul.

    O categorie aparte este reprezentată de polizorul dublu de banc, ce are de regulă o putere de 1500-1700W și este întrebuințat la șlefuirea betonului, îndeosebi în hale, șantiere sau industrie. 


  •  Numărul de rotații pe minut

  • Rotațiile pe minut sau turatia polizorului este o altă caracteristică importantă a unui polizor de banc. De regulă, unul bun, eficient, trebuie să vină echipat cu două rotoare, fiecare îndeplinind o sarcină diferită.

    Una din roți acoperă partea brută, având o polisare mai agresivă, iar cealaltă este caracteristică tipurilor și acțiunilor de finisare foarte precise.


    Turația mare, adică în jur de 3500 RPM, este ideală pentru lustruirea și finisarea suprafețelor. 


    În cazul în care lucrările pe care trebuie să le execuți nu au nevoie de un finisaj foarte precis, un polizor de banc cu o turație mai mică suficient. De cele mai multe ori, acestea se folosesc mai mult pentru ascuțire, situație în care o viteză prea mare ar produce scântei. 


    Dacă vrei să te asiguri că alegi un produs eficient, încearcă să te orientezi după un polizor de banc cu turație variabilă, adică cu reglaj de viteză în trepte. 


  • Caracteristicile roților polizorului

  • Înainte de a-ți achiziționa un astfel de dispozitiv, este important să iei în calcul materialul din care sunt construite și diametrul acestora deoarece mărimea roților determină și ce tip de materiale vei prelucra precum și care sunt acțiunile pe care le poți efectua. 


    Dimensiunea roților poate fi cuprinsă între 105mm și 205 mm.


    •  Pentru ascutirea obiectelor mai voluminoase precum sunt uneltele de grădinărit, vei avea nevoie de roți cu un diametru mai mare, preferabil de 200mm.

    • Pentru ascuțirea obiectelor mai mici precum lama unui cuțit sau o daltă, ai nevoie de roți mai mici, precum cele de 150mm. 

    În funcție de acțiunea pe care urmează să o efectuezi, vei alege și materialul din care sunt confectionate roțile. 

    • Roata din carbură de silicon recomandată pentru șlefuirea și ascuțirea metalelor, 
    • Roata din fibră este recomandată pentru eliminarea ruginii. 

    De obicei, un polizor bun vine la pachet cu ambele tipuri de roți. 


    Pe lângă aceste modele dotate cu două roți, mai există și un model special, și anume un tip de polizor de banc cu bandă. După cum îi spune numele, în loc uneia dintre toți, acesta are o bandă de șlefuit, așa cum este cazul unui polizor de banc einhell, de exemplu, utilizat adesea pentru sarcinile casnice. 


  • Elemente de siguranță

  • Fiind un mic utilaj electric, motorizat și de mare putere, polizorul de banc poate cauza și accidentări dacă este utilizat necorespunzător.  Pe lângă asta, aparatul trebuie să vina cu o serie de elemente de siguranță. 


    • Construcție solidă.

    Materialul din care este confecționat polizorul de banc trebuie să fie foarte trainic și rezistent. 

    • Apărători 

    Acestea te proteja atât de o potențială accidentare cauzată de discurile care se rotesc la o viteză periculoasă, cât și de scânteile și așchiile rezultate din proces și care îți pot provoca arsuri sau tăieturi.

    • Fixare sigură 

    Sistemul de fixare al roților trebuie să unul foarte stabil. Este important ca dispozitivul să rămână la locul lor pe toată durata folosirii polizorului, atât pentru siguranța utilizatorului cât și pentru acuratețea procedurii.

    • Protecție antipraf și antiumezeală
    • Pornire graduală

    Un sistem de pornire lentă va permite utilizatorului să se adapteze ușor la viteza de rotație și să evite, astfel, accidentările.

    • Accesorii pentru siguranță

    Un polizor bun va veni cu un set de accesorii pentru siguranță, accesorii precum o pereche de ochelari de protecție și mănuși speciale.


      

    Ce produse am ales

     POLIZOR DE BANC PROCRAFT INDUSTRIAL PAE 1250, 200MM, 1250W, 2950RPM (EF-7594)


    De ce am ales acest produs


    Aparatul semiprofesional de polisat electric Procraft PAE 1250 este produs pentru prelucrarea și ascuțirea laturii tăioase a uneltelor de uz casnic, a echipamentului de sudare sau pentru curățarea urmelor de sudare, ori pentru șlefuirea diferitelor obiecte. 

    Dispozitivul este fabricat pe o fundație stabilă, care îmbunătățește siguranța în utilizare. În timpul rotirii, discurile de gresie sunt închise cu cutii metalice pentru protejarea utilizatorului de eventuale accidentări. 

    Polizorul este dotat cu roți abrazive, cu un diametru exterior de 200 mm, grosimea de 16mm și diametru interior de 12,7 sau 32 mm. Acestea se instalează direct pe axa motorului electric cu ajutorul bucșilor de 12,7 și 32mm.


    SPECIFICATII TEHNICE

    Tensiunea de alimentare 230V

    Viteza maximă de rotație 2950 rpm

    Greutate 10 kg


    Avantaje 


    • Are butonul de pornire comod, efectuat

    într-o versiune specială de protecție împotriva prafului.

    • Are două ecrane transparente, care protejează o utilizatorul de scântei și

    praf abraziv.

    • Deși este un dispozitiv semiprofesional, are o putere mare, 1250W, care permite și  utilizare mai intensivă. 

    Dezavantaje

    • Se adresează doar suprafețelor de lucru din metal

     


    Polizor de banc, 200mm, 350W (INDUSTRIAL) TOTAL (TBG-35020


    De ce am ales acest produs


    Polizorul de banc TOTAL este echipat cu un motor de 350W fiind proiectat pentru polizarea și perierea materialelor din metal și piatră, fără a folosi apa. Acesta poate fi utilizat pentru polizarea profilelor oricărei scule așchietoare: lame din fier pentru rindele, dălți late, dălți ascuțite, unelte pentru reglare și rotire, burghie, etc. 

    Detalii tehnice:

    Tensiune: 220-240V ~ 50Hz

    Putere de intrare: 350W

    Viteza de încărcare: 2950 rpm

    Dimensiune roata: 200 mm (8 ")


    Avantaje


    • Bază de aluminiu cu greutate redusă.
    • Suport de lucru reglabil
    • Include un scut ocular de protectie și o cutie de depozitare pentru unelte
    • Pietrele sunt centrate și de calitate. 
    • Aparatul este silențios, pornește rapid și nu se încălzește excesiv. 

    Polizor de banc - 150mm - 150W (INDUSTRIAL) TOTAL, 2950RPM (TBG-15015)

    De ce am ales acest produs


    Acest mini polizor de banc este special conceput pentru casă și pentru micile lucrări uzuale. Vibrațiile dispozitivului sunt foarte mici, motorul este ușor de pornit și intră în regim maxim de funcționare în doar câteva secunde. 

    O piatră are granulație mai mare, iar una este mai fină, ceea ce face ca acest dispozitiv să fie

    suficient pentru mici lucrări în apartament. 


     Avantaje:


    • Își îndeplinește cu succes scopul declarat de producător. 
    • Consumă puțin și este ușor de utilizat
    • Are dimensiuni mici și nu ocupă mult spațiu în atelierul de lucru, în garaj sau chiar în debara, în cazul în care se folosește foarte rar.
    • Prețul este unul mic.

    Dezavantaje:



    De ce am ales acest produs


    Polizorul de banc ProCraft PAE 1350 este proiectat atât pentru ascuțirea sculelor de tăiere, cum ar fi cuțite, lopeți, dălți, topoare, etc., cât și pentru prelucrarea diverselor suprafețe, curățarea reziduurilor de sudură, sau pentru îndeplinirea altor lucrări.  

    Dispozitivul este dotat cu două roți cu dimensiuni diferite ale granulelor, care se rotesc la viteze mari și cu un motor electric de 1350 W. În același timp, viteza de relanti (turatia de mers în gol) este de 2950 rpm. 

    Două discuri de șlefuire și ascuțire cu un diametru de 200 mm se rotesc întotdeauna în același timp, la aceeași viteza, unul fiind de granulație grosieră și altul  cu o granulație fină. Sistemul de protecție din plastic este opțional. Cu toate acestea, dacă este prezent, siguranța la locul de muncă este semnificativ crescută și acest lucru nu trebuie neglijat. Doua ecrane transparente impiedică împrăștierea scânteilor și a prafului metalic, împiedicând producerea accidentelor. 


    Avantaje


    • Motor asincron puternic.
    • Vibrațiile în timpul lucrului sunt scăzute datorită unor ventuze de prindere din cauciuc.
    • Suporturile de protectie sunt durabile.
    • Vine dotat cu o serie de accesorii precum ochelari de protecție, discuri de granulație diferit. 

    Dezavantaje

    • Deși este un model compact, are, totuși, dimensiuni destul de generoase, ceea ce poate fi un impediment la mutarea lui dintr-un loc în altul.