Placeholder Top 3 Cele Mai Bune Autofiletante / Surubelnite Electrice. Pareri, int – ZEP.RO - Ți-e la îndemână!
  • Bun venit! ZEP.RO - Ți-e la îndemână!

Top 3 Cele Mai Bune Autofiletante / Surubelnite Electrice. Pareri, intrebari frecvente, recenzii, pret.

O șurubelniță electrică este un dispozitiv electric portabil care vă permite să înșurubați și deșurubați fără efort. Capul șurubelniței este echipat cu un suport de biți care poate fi magnetic sau poate avea un sistem de eliberare rapidă, ce vă permite să introduceți rapid bitul care corespunde capului șurubului.


Surubelnita electrica este de fapt o autofiletanta, care, atenție, nu trebuie confundată cu burghiul electric, adică cu bormașina despre care am discutat deja într-un articol anterior. (poți sa pui link pe articol) Există o distincție între o bormașină și o autofiletanta. În timp ce prima este folosită pentru a găuri, a doua este folosită pentru a înfileta și înșuruba.  


Așadar, autofiletanta este un însoțitor mereu la îndemână pentru micii sau marii meșteri, fiind utilă în special pentru asamblarea mobilierului plat sau pentru orice altceva decât înșurubarea în zidărie sau în spații foarte înguste. Aceasta reprezintă un ajutor ideal și în cazul în care te decizi să-ți construiești propriul mobilier în noua casă. 


Cu cele mai bune șurubelnițe electrice, puteți elimina chinul înșurubării manuale, făcând totul să pară foarte simplu. Adevărul este că înșurubarea manuală a lemnului, a tencuielii și a mobilierului plat poate fi un adevărat chin pentru brațe, dacă efortul este unul îndelungat, însă un astfel de dispozitiv rezolvă cu ușurință toate aceste lucrări, chiar și în cazul oamenilor obișnuiți, nu doar pentru muncitorii de pe un șantier de construcții. 



Cum să-ți alegi autofiletanta potrivită pentru tine?



Pentru un dispozitiv care, în aparență, se ocupă de o muncă relativ simplă, prețurile unei autofiletante variază enorm în funcție de brandul, calitatea, caracteristicile asamblării și performanța acesteia. Așadar, în continuare îți vom prezenta o serie de informații care să te ajute să alegi cea mai bună autofiletantă potrivită necesităților tale. 


Caracteristicile importante de care trebuie să ținem cont


Alegerea autofiletantei potrivite depinde foarte mult de scopul pentru care urmează să fie întrebuințată. De exemplu, o veți folosi frecvent pentru lucrări de construcții, clădiri noi sau renovări, ori într-un atelier mecanic, pentru mobilier sau pe o stație de asamblare?


Al doilea aspect important atunci când vrei să alegi cea mai bună autofiletantă este să definești frecvența de utilizare a acesteia. De exemplu, dacă trebuie utilizată intensiv, este mai bine să alegi un o autofiletantă cu cablu, adică cu alimentare directă. Dacă trebuie utilizată doar ocazional și pentru sarcini care nu necesită mult timp, atunci, desigur, alege un model fără fir, păstrând probabil o baterie suplimentară și un încărcător în apropiere. 





  • Frecvența Utilizării

  • Utilizare ocazională
  • Dacă intenționați să asamblați doar câteva piese de mobilier într-un an, atunci o autofiletantă de bază ar trebui să-și îndeplinească scopul într-un mod onorabil. Alege un model compact și ușor tocmai pentru a avea pentru ușurință în utilizare și confort.


  • Utilizare regulată
  • Dacă asamblați zilnic sau destul de des piese de mobilier, atunci alegeți un brand cunoscut și de încredere, care să aibă, preferabil, o tensiune mai înaltă.  Optați pentru una a cărei tensiune pornește de la 3,6 până la 4 V, și cu un cuplu de strângere de 5 Nm dacă  aveți nevoie de o forță de strângere mai mică și 7,2 V și cel puțin 10-15 Nm pentru un cuplu de strângere mai mare. 

    Tot în acest caz, dacă alegeți să folosiți o bormașină cu acumulator, 1,5 Ah este capacitatea minimă recomandată a bateriei (cea mai frecventă valoare). Acest lucru vă va asigura că puteți lucra mai mult timp și vă va oferi dispozitivului o forță de strângere mai mare.


  • Limitele autofiletantelor

  • Aveți grijă să nu confundați o șurubelniță electrică, adică autofiletanta, cu un burghiu electric, adică cu o bormașină care are și funcția auxiliară de înfiletare cu ajutorul unor accesorii de schimb. Acesta din urmă este un instrument electric multifuncțional, în timp ce autofiletanta  este special concepută pentru asamblarea mobilierului plat și pentru strângerea cuplului desfăcut. 


  • Cuplul de strângere

  • Acesta este o altă caracteristică importantă de luat în considerare. 

    Un cuplu ridicat de strângere înseamnă o forță puternică de înșurubare și cu cât este mai mare cuplul de strângere, cu atât mai facilă va fi înșurubarea, chiar și în cazul unui materialul dur.


    Cuplul de strângere este direct legat de puterea șurubelniței. Pentru autofiletantele cu cablu de alimentate de la rețea, puterea respectivă depinde direct de puterea motorului și variază între 450 și 705 wați. Dacă autofiletanta este alimentată de un transformator extern, cu cât tensiunea de alimentare este mai mare, cu atât șurubelnița va fi mai puternică. 

    Pentru autofiletantele fără fir, puterea este legată de tensiunea bateriei, care poate varia de la 3,6 volți (V) la 18V în cazul celor mai puternice. În cazul celor fără fir, o tensiune înaltă permite o durată mai mare de viață a bateriei. Astfel, nu va trebui să reîncărcați bateriile prea des. Anumite tipuri autofiletante se mai numesc și șurubelnițe electrice cu impact și de obicei sunt utilizate pentru înșurubarea / deșurubarea intensivă.


  • Viteza de rotație și Tensiunea 

  • Viteza de rotație este un element esențial, mai ales dacă trebuie să utilizați în mod regulat autofiletanta. Atunci când vorbim despre acest aspect, trebuie să știți că aceste dispozitive dispun de trei nivele: redus, moderat, mare.

     

    În general, autofiletantele cu acumulator au o singură viteză de rotație care poate varia între 400-600 rpm ori chiar mai puțin și sunt folosite pentru lucrările mai meticuloase. Autofiletantele electrice cu fir au o viteză de rotație reglabilă, ce poate varia între  6.00 rpm (rotații pe minut) și chiar 1500rpm. Acestea sunt recomandate pentru persoanele care lucrează în fiecare zi cu acest tip de aparat și pentru lucrările mai degrabă industriale. 


    Pe lângă autofiletante, pe piață există și aparate care combină mai multe funcții, printre care și cea de înfiletare. De obicei, acestea au o putere mai mare și viteze de rotații care pornesc de la 600 rpm.


    Cea mai mare parte dintre autofiletantele de pe piață au o tensiune de 3,6 V, deci asta ar trebui să vă ușureze decizia atunci când căutați modelul potrivit să cumpărați. Restul variază de la 4 la 7 volți.



  • Bateria

  • Autofiletanta care funcționează pe bază de acumulatori și baterii are avantajul de a putea fi folosită în mai multe împrejurări deoarece este ușor de manevrat, însă durata sa de funcționare depinde de durata de autonomie a bateriei.


    Tocmai din acest motiv, atunci când îți alegi o autofiletantă cu acumulatori, trebuie să te asiguri că dispui și o baterie încărcată, de rezervăm preferabil de tip litiu-ion. Acestea sunt mai ușoare decât alte tipuri de baterii și au o autonomie mai mare. Majoritatea șurubelnițelor electrice au baterii de tip litiu-ion (Li-ion). 

    Bateriile cu nichel-cadmiu (Ni-Cd), care sunt mari, grele și prezintă un efect de memorie, sunt rareori folosite pentru șurubelnițe electrice. 


    Legat de acumulatori, pe piață veți găsi trei tipuri, care diferă în funcție de numărul de amperi: 1.5Ah (amperi pe oră), între 1.5 și 2Ah, și peste 2Ah. Cu cât valoarea aceasta este mai mare, cu atât bateria va susține mai bine sarcina șurubelniței.


    Pe scurt, autonomia și amperajul dispozitivului pe care îl alegeți va avea un impact direct asupra duratei de viață a bateriei instrumentului și asupra calității lucrării.  

    Bateriile Li-ion.


  • Poziția și mânerul dispozitivului

  • Forma standard a unei autofiletante este de pistol, însă, în unele situații, aceasta poate fi greu de utilizat. Cel mai dificil aspect al înfiletării și montării bucăților de mobilier este poziția de lucru. Uneori poate fi absolut imposibil să te miști într-un spațiu îngust sau într-un colț. Pentru asta, cu siguranță vei avea nevoie de o autofiletantă cu multi-poziții.

    În cazul acesteia, mânerul se poate ajusta, permitandu-va să lucrați chiar și în locurile mai dificile.


    Pe piață veți găsi autofiletante cu 

    • Mâner drept, care sunt mai ușor de manevrat, dar care nu sunt pliabile pe toate sarcinile. De obicei, acestea sunt fără fir și au un acumulator mic.
    • Mâner de tip pistol, care este foarte ușor de manevrat și de ținut. Astfel, în cazul în care trebuie ținut în poziție verticală, mâna nu obosește. Acest model este puțin mai greu.
    • Mâner combinat, care este de fapt ajustabil și vă permite să-i modificați poziția după necesități. 


    Ce produse am ales


  • Autofiletanta Proc raft PA18BL, 2 x acumulator si maner suplimentar (EF-7745)

  • PRO

    • Raport mai mare de cuplu/greutate;
    • Fiabilitate crescută și cheltuieli de întreținere minime;
    • Zgomot de funcționare redus;
    • Durata de viața mai mare deoarece nu se produce o uzură a rotorului și cărbunilor;

    CONTRA

    • Prețul ușor mai ridicat în comparație cu alte dispozitive de acest gen

    De ce am ales acest model


    Autofiletanta Procraft PA18BL de 18 V și 4Ah are la bază o tehnologie ce permite funcționarea motorului fără cărbuni. Avantajul acesteia este durabilitatea extinsă deoarece nu generează căldură în timpul turațiilor. Tocmai din acest motiv este mai eficientă și mai performantă decât varianta cu cărbuni. Dispozitivul are și un mâner suplimentar de control al poziției.

    Această autofiletantă funcționează cu doua trepte de viteză care se potrivesc unui grad specific de dificultate.

    Setul include doi acumulatori puternici de 4A, unii dintre cei mai puternici disponibili pe piață. Conține un Led încorporat, care vă va da de știre în momentul în care trebuie reincărcat. 



  • Autofiletanta STATUS CT12Li, 12V, 550W,1400RPM (EF-3541 )

  • PRO

    • Tipul de baterie pentru acumulator este de tip Li-ion
    • Viteza de rotație care poate ajunge până la 1400 rpm o face potrivită atât pentru lucrările mărunte, cât și pentru materiale mai solide. 

     


    CONTRA

    • Deoarece are un mâner fix, de dimensiuni generoase, este mai greu de folosit în spații înguste sau cu colțuri. 

    De ce am ales acest produs


    Autofiletanta  CT12-2Li este o unealtă electrică potrivită pentru reparații și lucrări de construcție, fiind utilizată pentru înșurubarea și deșurubarea rapidă și ușoară. De asemenea, aparatul mai efectuează cu ușurință mici operații de găurire în detaliile și structurile diferitelor materiale precum metalul, plasticul sau lemnul. Astfel, cu ajutorul acesteia, veți accelera foarte mult timpul necesar și procesul de realizarea unei lucrări. 

    Dispozitivul are o greutate mică și un mâner cauciucat, care împiedică alunecarea mâinii. Este echilibrat și asigură o ușurință în utilizare, iar bateria sa durabilă îi asigură o durată de funcționare fără probleme, pentru o perioada lungă de timp.


    Autofiletanta electrică Procraft PB800, 800 W (EF-7578)

    PRO

    • Este un accesoriu mic și compact, perfect pentru micile sarcini casnice;
    • Datorită clapetei de schimbare a sensului de rotire, poate fi folosită și pentru deșurubat

    CONTRA

    • Fiind o autofiletanta cu fir. are o mobilitate redusă;

    De ce am ales acest produs


    Autofiletanta electrică PROCRAFT PB800 de 800 de wati este  o șurubelniță electrică obișnuită, cu motor. Este una dintre cele mai populare șurubelnițe electrice din comerțul online și nu pretinde a fi mai mult decât o sculă de înșurubat, filetat și de găurit rapid și precis.

    Are o carcasă din plastic industrial, folosit special pentru proiectarea echipamentelor de construcție și dispune de o mandrină cu strangere automată, cu trei bacuri și 9+1 trepte de cuplu, de un buton de pornire și de varierea turațiilor. Produsul mai are o clapetă de schimbare a sensului de rotire a mandrinei, ceea ce o face perfectă pentru corectarea micilor erori de înfiletare.

    Carcasa conține mai multe zone grilate pentru asigurarea unui proces de răcire optim.

    Poate fi folosită pentru reparea unei piese de mobilier, pentru strângerea și înșurubarea unor cupluri mai largi, sau pentru tot felul de sarcini mărunte casnice. 



    Surse

    1. https://www.myblog.ro/cea-mai-buna-surubelnita-electrica/?pk_campaign=adwords-CuptorIncorporabil&pk_kwd=&pk_source=adwords&pk_medium=cpc&gclid=CjwKCAiAudD_BRBXEiwAudakX8vg-BuD1w1-xanoP7FhG23WUJdHMovwzT30nsTYWoEvrFxkf0cGkxoC4EYQAvD_BwE
    2. http://guide.directindustry.com/choosing-the-right-electric-screwdriver/
    3. https://advice.manomano.co.uk/electric-screwdriver-buying-guide-n3009