Un deshidrator alimente si fructe – solutia ideala pentru gestionarea surplusului!
Atunci cand ai prea multe fructe sau legume (si nu numai) si vrei ca acestea sa nu se strice si implicit, sa le arunci, ar trebui sa achizitionezi un deshidrator. Dupa cum il prezinta si numele, acest utilaj are rolul de a deshidrata majoritatea produselor organice care sunt incarcate in el.
Intr-adevar, este un echipament modern, absent in majoritatea gospodariilor din Romania. Totusi, daca nivelul tau de productie intrece limitele, atunci este timpul sa faci si tu trecerea de la metodele traditionale de uscare la utilizarea unui deshidrator alimente si fructe profesional!
ZEP.ro
Care sunt beneficiile utilizarii de deshidratoare fructe, legume si alimente?
Alimentele uscate nu sunt doar mancare uscata, dupa cum s-ar spune. Probabil stii foarte bine ca unul dintre beneficiile majore ale uscarii corespunzatoare este marirea termenului de valabilitate al unui anumit produs – fruct, leguma, sau aliment. Printre alte beneficii ale utilizarii de deshidratoare fructe se numara si:
- Anumite fructe si legume poti rezista deshidratate chiar si pana la 2 ani din momentul deshidratarii. Astfel, poti gestiona si in final utiliza orice surplus provenit din gradina ta de legume sau din livada;
- Rehidratarea alimentelor deshidratate este posibila. Tot ce trebuie sa faci este sa le adaugi in medii umede – de exemplu, poti inlocui zarzavatul traditional cu varianta deshidratata a legumelor si ierburilor, pentru un plus de savoare si prospetime;
- Desigur, utilizarea unui deshidrator implica si micsorarea alimentelor deshidratate. In cele mai multe cazuri, acestea devin de pana la sase ori mai mici (strugurii sunt exemplul perfect). Prin urmare, depozitarea acestora devine o joaca;
- Nu in ultimul rand, alimentele deshidratate nu necesita depozitarea la temperaturi reci. Acestea pot fi pur si simplu sigilate in pungi, borcane sau caserole pana la utilizare. Desigur, pentru a mari termenul de valabilitate al acestora, temperaturile reduse (sub 16 grade) sunt totusi recomandate.
Ce poti usca intr-un deshidrator alimente?
Intr-un deshidrator alimente din oferta ZEP.ro pot fi deshidratate urmatoarele tipuri de alimente:
- Carne si peste;
- Fructe intregi si foliate;
- Legume;
- Produse fainoase;
- Plante erbacee;
- Diverse gustari pentru copii.
Toate cele mentionate prezinta un anumit timp de uscare, precum si o temperatura diferita. De exemplu, plantele erbacee sunt complet deshidratate in 5-8 ore la temperaturi de 45-65 grade, pe cand carnea si pestele necesita aproximativ 8-12 ore la temperaturi de 55-70 grade.
Cum achizitionezi cel mai bun aparat deshidratat fructe?
Atunci cand alegi un uscator fructe, trebuie sa fii atent la puterea acestuia, la numarul de tavite disponibile (anume dimensiunile spatiului de deshidratare), precum si modul in care functiile acestuia sunt controlate.
La capitolul putere si consum, exista deshidratoare de 500-800 W – astfel utilizarea indelungata a acestora nu este neaparat o problema. Apoi, o putere mai mare nu este necesara.
Spatiul de deshidratare este influentat de cerintele tale – anume de cantiatea de alimente pe care vrei sa o deshidratezi pe parcursul unui anotimp, de exemplu. Ia in calcul si faptul ca deshidratarea anumitor alimente dureaza jumatate de zi.
Nu in ultimul rand, un deshidrator de fructe ar trebui sa poata fi controlat destul de usor. Mai exact, ai nevoie de precizie in selectarea temperaturii si perioadei de deshidratare; in caz contrar, alimentele se pot strica in timpul deshidratarii.
<< Inchide